Χορός κάτω από τα Άστρα 2022

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, ενίσχυσαν την Τετάρτη 6 Ιουλίου με την παρουσία τους στον ετήσιο φιλανθρωπικό «Χορό Κάτω από τα Άστρα», εκατοντάδες φίλοι και δωρητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε (μετά από ‘απουσία’ δύο ετών, λόγω της πανδημίας) στην πλατεία «Ιωάννης Μοσκαχλαϊδής», μπροστά από το επιβλητικό Princeton Hall της Σχολής και κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό. Όπως είναι ήδη γνωστό, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα καλοκαιρινά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνεται από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων της Σχολής και όλα τα έσοδα διατίθενται για τις υποτροφίες μαθητών και σπουδαστών.

Χορός κάτω από τα Άστρα 2022

Τους εκατοντάδες προσκεκλημένους καλωσόρισε ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Dr. Jeff Lansdale, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιστορία και τους μελλοντικούς στόχους του Μη Κερδοσκοπικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. «Με την παρουσία σας στη φιλανθρωπική εκδήλωση δείχνετε έμπρακτα την αγάπη σας για το έργο της Σχολής. Στηρίζετε οικονομικά το Πρόγραμμα Υποτροφιών των μαθητών και των σπουδαστών», ανέφερε. Από την πλευρά του, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Πάρης Τσογκαρλίδης αναφέρθηκε στην πολυετή προσφορά του Συλλόγου στη Σχολή και ευχαρίστησε θερμά όλους όσους εργάστηκαν εντατικά για τον επιτυχημένο φετινό φιλανθρωπικό χορό καθώς και τους πολλούς δωρητές. Όπως είπε: «Στόχος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι να γίνει ο Σύλλογος ακόμη πιο ενεργός για να μπορέσει να βοηθήσει έμπρακτα τη Σχολή τόσο στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Θα καταφέρουμε, έτσι, να συνεχίσουμε το πολύτιμο έργο των προκατόχων πρόεδρων αλλά και όλων των μελών των διοικητικών συμβουλίων που προηγήθηκαν».

Χορός κάτω από τα Άστρα 2022

Η υπεύθυνη του προγράμματος «Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα» και απόφοιτος της Σχολής, Ειρήνη Αργυριάδου, «ξεδίπλωσε» στους παρευρισκόμενους το όραμα του ιδρυτή της Σχολής προσθέτοντας: «Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή αποτέλεσε πολλά περισσότερα από ένα σχολείο. Σας παροτρύνω να δείτε γύρω σας τους ανθρώπους που υποστηρίζουν την συνεχή προσπάθειά των μαθητών και της ευρύτερης σχολής για εξέλιξη και πρόοδο. Κανένας από τους στόχους μας δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την τεράστια στήριξη όλων εσάς που βρίσκεστε σήμερα εδώ». Για την εμπειρία της ως μαθήτρια, μίλησε και η απόφοιτος του ΓΕΛ Κέλλυ Χαρίτου, η οποία σήμερα είναι φοιτήτρια του τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ. «Όλα αυτά που η Σχολή μας προσφέρει απλόχερα δεν θα συνέβαιναν ποτέ αν δεν υπήρχαν άτομα τα οποία μας στηρίζουν, όπως όλοι εσείς που σήμερα βρίσκεστε εδώ: χορηγοί, έφοροι, φίλοι. Σας ευχαριστώ και πάλι για τη σημαντική σας υποστήριξη. Πρέπει να γνωρίζετε ότι προσφέρετε πολύτιμες ευκαιρίες στους μαθητές της Σχολής και βοηθάτε άμεσα στην εξέλιξη τους και την επίτευξη των στόχων τους», είπε.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών του Συλλόγου Φίλων, Μαριαντίνα Ιερισσιώτου, αναφέρθηκε στη σημασία του εθελοντισμού και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν τα μέλη της Επιτροπής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος