Εγκρίθηκε αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον Δ. Πυλαίας – Χορτιάτη

Εργολαβία ώστε σε εύλογο χρόνο να αποκατασταθούν στο σύνολό τους, οι εκτεταμένες βλάβες στο Περιφερειακό δίκτυο φωτισμού που διέρχεται από τον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη ενέκρινε η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. Η εργολαβία είναι σε εξέλιξη και ήδη τμήματα στην Κομνηνών στην είσοδο του Πανοράματος αλλά και τμήματα της οδού προς Χορτιάτη έχουν δοθεί σε λειτουργία.

Παράλληλα ο δήμος προχωρά στην ενεργειακή αναβάθμιση όλου του δικτύου οδοφωτισμού με την εγκατάσταση νέων LED φωτιστικών υψηλής ενεργειακής απόδοσης συνολικού προϋπολογισμού 4.294.327,08 €. Με αυτόν τον τρόπο θα αναβαθμιστεί θεαματικά ο φωτισμός σε όλες τις περιοχές του δήμου μας, θα επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και θα μειωθεί αντίστοιχα το κόστος αναλωσίμων.

Μετά την ολοκλήρωση μελετών, διαγωνισμού και του ελέγχου νομιμότητας των διαδικασιών, η ανάδοχος εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες αντικατάστασης προβολέων και από τις αρχές Μαρτίου θα προβεί στη συνολική αντικατάσταση 6.393 φωτιστικών LED και 1767 λαμπτήρων LED, με ορίζοντα ώστε έως τον Ιούνιο τρέχοντος έτους να έχει αναβαθμισθεί το σύνολο του δημοτικού φωτισμού σε όλες τις γειτονιές του δήμου.

Πηγή Δ. Πυλαίας – Χορτιάτη

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος