Ο αγιασμός των υδάτων στην παραλία της Θεσσαλονίκης (video)

Array

απευθείας ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΠΑΚΗ

Με λαμπρότητα τελέστηκε στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά ο μέγας αγιασμός για την ημέρα των Θεοφανείων, ενώ ακολούθησε στις 11.00 το πρωί η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο Θερμαϊκό, στην Λεωφόρο Νίκης, από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο.

Τον σταυρό έπιασε ένα 28χρονος αστυνομικός από τη Θεσσαλονίκη, ο Παρασκευάς Γαρέλλας, ο οποίος εργάζεται στην Αθήνα και είναι πατέρας ενός μικρού παιδιού. «Είναι ευλογία Θεού» είπε ο κ. Γαρέλλας εκφράζοντας τα συναισθήματα του και παράλληλα ανέφερε ότι είναι η δεύτερη φορά που έπεσε στα νερά για να πιάσει τον Σταυρό και η πρώτη που τα κατάφερε.

Στις θρησκευτικές τελετές για την ημέρα των Θεοφανείων την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ενώ μεταξύ αυτών που παρέστησαν ήταν ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Πηγή ΕΡΤ3, ΑΠΕ-ΜΠΕ

[iframe_youtube width=”900″ height=”506″ src=”https://www.youtube.com/embed/RDEGfGQ3Hz8″ frameborder=”0″ gesture=”media” allow=”encrypted-media” allowfullscreen>]

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος