Αυξήθηκε η αποδοτικότητα των υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας μέσω του ψηφιακού ανασχηματισμού

Τις 17.062 έφτασαν το 2021 οι «ψηφιακές συναλλαγές» του Δήμου Βέροιας με τους δημότες, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των πολιτών και για την αποδοτικότητα των δημόσιων υπηρεσιών.

Βάσει των στοιχείων που συνέλλεξε ο Δήμος Βέροιας για το τελευταίο 12μηνο:

  • Κλείστηκαν 10.033 ηλεκτρονικά ραντεβού μέσω της εφαρμογής https://veria.irantevou.gr/ για δεκαεπτά (17) υπηρεσίες, επτά (7) Διευθύνσεων του Δήμου Βέροιας, τα περισσότερα από τα οποία αφορούν στο Κέντρο Κοινότητας και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (πρώην ΚΕΑ, προνοιακά επιδόματα, επίδομα στέγασης, επίδομα γέννησης κ.ά.) και στο Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης (Δημοτολόγιο).
  • Εκδόθηκαν ηλεκτρονικά 1.304 ψηφιακά πιστοποιητικά μέσω της πλατφόρμας https://veria.digitalcert.gr/ για τριαντατέσσερις (34) υπηρεσίες.
  • Κατατέθηκαν 3.617 ψηφιακά Αιτήματα Σχολείων προς τις δημοτικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων και των Σχολικών Επιτροπών μέσω της ειδικής πλατφόρμας του Δήμου Βέροιας.
  • Έγιναν 1.805 λήψεις της εφαρμογής «Ο Δήμος Βέροιας στο κινητό σου» με τους χρήστες να μπορούν να «κατεβάσουν» την εφαρμογή στις εξής διευθύνσεις:

iOS https://apple.co/3oGKNTP

android http://bit.ly/2Le0dkL

Εξάλλου το τελευταίο τρίμηνο του 2021 κατατέθηκαν 303 αιτήματα δημοτών μέσω της εφαρμογής «ο Δήμος Βέροιας στο κινητό σου» με στόχο την αναβάθμιση της καθημερινότητας που ξεκινά από την ηλεκτρονική αναφορά προβλήματος από τον ίδιο τον πολίτη προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να προστεθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής διακίνησης και νέων πιστοποιητικών και βεβαιώσεων από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος