Εγκαίνια του δημοτικού σχολείου ειδικής αγωγής στον Άγιο Αθανάσιο

Τα εγκαίνια του δημοτικού σχολείου Ειδικής Αγωγής στη Δ.Κ. Αγίου Αθανασίου, καθώς και ο αγιασμός που σηματοδότησε την έναρξη της δεύτερης σχολικής χρονιάς λειτουργίας του σχολείου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου.
Το έργο ξεκίνησε από το ΥΠΕΠΘ το 2007 στον τότε δήμο Αγίου Αθανασίου και επικαιροποιήθηκε με απόφαση του Δ.Σ. το 2010, η κατασκευή του όμως άρχισε μόλις το Νοέμβριο του 2012. Σε εξέλιξη είναι αντιπλημμυρικό έργο, το οποίο θα ενισχυθεί με επιπλέον ποσό 60.000 ευρώ για την πλήρη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
Η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη Δ/νση Ειδ. Αγωγής, ανέδειξε τη συνεργασία υπουργείου και αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού για την ολοκλήρωση της κατασκευής και την έναρξη λειτουργίας του σχολείου. Τέλος δεσμεύτηκε ενώπιον των παρευρισκομένων να παράσχει την απαιτούμενη βοήθεια, προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις, πρωτίστως σε υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
Ο περιφερειάρχης Κεν. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη συμβολή της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας στην απορρόφηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, απαραίτητων για την κατασκευή του έργου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Χαλκηδόνος κ.Τσουκνιδάς, οι βουλευτές της Β΄ Περιφέρειας Θεσ/νίκης κύριοι Αρβανιτίδης, Καράογλου και Μάρδας, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος κ.Γιουτίκας, η αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας κα.Μπισμπινά, ο περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας κ.Ανανιάδης, ο Δ/ντής της Δ/νσης Π.Ε. Δυτ. Θες/νίκης κ.Γεωργίου, ο αντιδήμαρχος ανακύκλωσης-καθαριότητας & πρασίνου του δήμου Χαλκηδόνος κ.Μωυσίδης, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ.Χατζάκος, η πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Χ. και της Α΄θμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Χαλκηδόνος κα.Κιαχαγιά-Παρασχάκη, ο τέως δήμαρχος του Καποδιστριακού δήμου Αγίου Αθανασίου και Δημ. Σύμβουλος του δήμου Χαλκηδόνος κ.Αραμπατζής, η Δημ. Σύμβουλος Χαλκηδόνος κα. Κωστοπούλου, ο περιφερειακός σύμβουλος Κεν. Μακεδονίας κ.Παπάς, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Μ.Μοναστηρίου κ.Μετλάρης, καθώς και πλήθος Δ/ντων των εκπαιδευτικών μονάδων του δήμου Χαλκηδόνος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος