Έρευνα της ΕΡΤ3 για τα αδιάθετα τρόφιμα στη Θεσσαλονίκη (video)

Array

Χιλιάδες μερίδες – φρούτων και λαχανικών – που θα μπορούσαν να σιτίσουν ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη καταλήγουν καθημερινά στα σκουπίδια.Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 8 τόνοι νωπών προϊόντων από την κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, σούπερ μάρκετ, λαϊκές και από καταστήματα μαναβικής του κέντρου της πόλης που δεν είναι μεν εμπορεύσιμα αλλά κατάλληλα προς κατανάλωση…πετιούνται. Φορείς της αγοράς ευαισθητοποιούνται αναζητώντας τρόπους για την σωστή αποθήκευση και συντήρηση τους προκειμένου αυτά τα τρόφιμα να δίνονται σε κοινωνικές δομές…. ενώ άλλοι απευθύνουν κάλεσμα σε ιδρύματα και όχι μόνο να βρεθεί ένας τρόπος συνεργασίας προκειμένου να παίρνουν αυτά τα τρόφιμα.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος