Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού στη Καλαμαριά

Array

Aνοικτή ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού οργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, την Τετάρτη 1 Μαρτίου, στις 6:30 το απόγευμα, στο θεατράκι της Χηλής.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και καθηγητές, οι οποίοι θα ενημερώσουν μαθητές (γυμνασίων και λυκείων) αλλά και γονείς, σχετικά με τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρονται, καθώς επίσης και για τις συνεχείς και απρόβλεπτες εξελίξεις στον αιώνα που ζούμε, σε διάφορους τομείς (όπως στην τεχνολογία, την οικονομία, και την κοινωνία), που καθιστούν την καθημερινότητα πιο σύνθετη, τις επαγγελματικές δραστηριότητες πολυπλοκότερες και την αγορά εργασίας ολοένα και πιο απαιτητική.
Το γεγονός αυτό εντείνει την ανάγκη για μια ενεργή και ουσιαστική παρουσία του θεσμού του Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη σημερινή κοινωνία της παγκοσμιοποίησης, των ταχύτατων τεχνολογικών αλλαγών, της οικονομικής κρίσης αλλά και της Δια Βίου Μάθησης.

Συγκεκριμένα θα μιλήσουν:
• Ο Ιωάννης Κατσίκης, επίκουρος ερευνητής CEDEFOP με θέμα «Ο ρόλος των Δεξιοτήτων στην Ελλάδα και την Ευρώπη»
•Η Ιωάννα Παπαβασιλείου- Αλεξίου, επίκουρη καθηγήτρια Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Πανεπιστημίου Μακεδονίας με θέμα «Δεξιότητες Ζωής και Σταδιοδρομίας: Απαραίτητα εφόδια σε περιόδους κρίσης»
• Ο Νίκος Θεοδοσίου, καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, με θέμα «Η τριτοβάθμια εκπαίδευση ως μοχλός ανάπτυξης: ο ρόλος της Πολυτεχνικής Σχολής»
• και ο Κωνσταντίνος Τσαπουρνάς, Σύμβουλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού-Επιχειρηματικότητας, με θέμα «Δρόμοι μετά το Λύκειο» .

Η Ημερίδα θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές που θα την παρακολουθήσουν, να ανακαλύψουν τις κλίσεις τους, να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν, να ολοκληρώσουν την προσωπική τους πληροφόρηση , προκειμένου να είναι σε θέση να καταρτίσουν το ατομικό πλάνο εξέλιξής τους.
Παράλληλα και οι γονείς θα αποκτήσουν όλες εκείνες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά τους, στην επιλογή των κατάλληλων σπουδών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος