Θεσσαλονίκη: Σε δις ισόβια καταδικάστηκε ο 45χρονος που έκαψε τους γονείς του μέσα στο σπίτι τους

Σε δύο φορές ισόβια και επιπλέον επτά έτη καταδίκασε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης  τον 45χρονο που δολοφόνησε τους γονείς του καίγοντάς τους. Η οικογενειακή τραγωδία συνέβη πέρυσι, ανήμερα του Πάσχα, στο διαμέρισμα όπου ζούσε ο δράστης με τους γονείς του και τον 46χρονο αδελφό του, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας, στη Θεσσαλονίκη. Το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, κατά συρροή, και εμπρησμό, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Την ενοχή του είχε ζητήσει προηγουμένως και η εισαγγελέας της έδρας, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης ότι το έγκλημα τελέστηκε σε βρασμό ψυχικής ορμής και περί έλλειψης ικανότητας προς καταλογισμό ή μειωμένης ικανότητας (λόγω των ψυχικών διαταραχών που διέγνωσαν οι γιατροί εξετάζοντάς τον στο πλαίσιο πραγματογνωμοσύνης). «Είχε πλήρη συνείδηση και ικανότητα να αντιληφθεί τις συνέπειες της πράξης του, ενεργώντας με δόλο, γνώση και θέληση», ανέφερε η εισαγγελέας, κατά την αγόρευσή της.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο 45χρονος περιέγραψε ως προβληματική -διαχρονικά- τη σχέση με τον πατέρα του, συνταξιούχο στρατιωτικό, τον οποίο χαρακτήρισε απόμακρο, με απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στον ίδιο και τον αδελφό του. «Δεν είχαμε επαφή, ήταν αδιάφορος. Μού μιλούσε υποτιμητικά και δεν υποστήριζε τα θέλω μου», είπε και πρόσθεσε πως «τον φοβόμασταν».

Σημείωσε δε, ότι το τελευταίο διάστημα ο 87χρονος είχε καθηλωθεί στο κρεβάτι λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε. Καθώς η μητέρα του είχε επίσης θέματα με την υγεία της, ο 45χρονος είχε αναλάβει τη φροντίδα του ηλικιωμένου άνδρα. «Εγώ τον φρόντιζα, τον τάιζα και ψώνιζα για το σπίτι», υποστήριξε.

Καταθέτοντας ως μάρτυρας, ο 46χρονος αδελφός του μίλησε για συσσωρευμένη οργή και θυμό που εκδηλώθηκε εκείνη τη μέρα σε βάρος του πατέρα. Κάνοντας αναφορά στο ηλικιωμένο θύμα χρησιμοποίησε ανάλογες εκφράσεις με τον κατηγορούμενο αδελφό του για να σκιαγραφήσει τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του, ενώ ανατρέχοντας στα παιδικά τους χρόνια είπε ότι «ζούσαμε απομονωμένοι από τον κοινωνικό περίγυρο». Σημείωσε δε, ότι τόσο ο ίδιος όσο κι ο αδελφός του είχαν πετύχει στην Κτηνιατρική Σχολή, την οποία εγκατέλειψαν όμως, λόγω του εθισμού τους στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος