Νόμιμη κρίθηκε η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ

Απορρίφθηκε πριν λίγο η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), με την οποία ζητούσε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων που άρχισε την περασμένη Δευτέρα.

Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώπιον της Προέδρου Υπηρεσίας, με τη διαδικασία της προσωρινής διαταγής. Ημερομηνία συζήτησης των ασφαλιστικών ορίστηκε η 25η Σεπτεμβρίου. Μετά από την απόφαση αυτή, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν κανονικά την επίσχεση εργασίας, η οποία έχει αφήσει την πόλη χωρίς λεωφορεία εδώ και τρεις ημέρες.

Το Δ.Σ του συνδικάτου των εργαζομένων συνεδριάζει στις 18.00, στα γραφεία του Οργανισμού για να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, έχει ήδη κινήσει τη διαδικασία για τη λήψη δανείου για την αποπληρωμή των οφειλομένων ύψους 6,3 εκ. ευρώ στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι πάντως τονίζουν πως  δε τα λεωφορεία δε θα επιστρέψουν στους δρόμους, πριν τα χρήματα μπουν στους λογαριασμούς τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος