ΟΑΣΘ: Με προσωπικό ασφαλείας τα λεωφορεία αύριο στη Θεσσαλονίκη

Με προσωπικό ασφαλείας θα κινούνται αύριο, Τετάρτη 1 Ιουνίου, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων του Οργανισμού. Στη Θεσσαλονίκη αύριο θα κυκλοφορήσουν 138 λεωφορεία από τα 300 που βρίσκονται στους δρόμους τις υπόλοιπες ημέρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ:

“Για άλλη μια φορά, η αδιαφορία, η ανευθυνότητα και ενδεχομένως εσκεμμένη κωλυσιεργία από πλευράς Κυβέρνησης και διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ., προκαλούν αναστάτωση στην πόλη μας, στην αγορά, στην μετακίνηση εργαζομένων και μαθητών, στους μετακινούμενους πολίτες. Για άλλη μια φορά, θα ακούσουμε το γνωστό αφήγημα ότι για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι. Το γεγονός ότι εδώ και μήνες εμπαίζουν εκατοντάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, κανείς από όλους αυτούς δεν έχει την ευθιξία να το δηλώσει.

Βέβαια οι κινητοποιήσεις μας, ίσως αποτελέσουν και το άλλοθι τους, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους εργαζόμενους για την κατάσταση στην συγκοινωνία που βιώνουν οι συμπολίτες μας τα τελευταία χρόνια με την έλλειψη λεωφορείων, το στοίβαγμα των επιβατών σε παλαιά και κακοσυντηρημένα λεωφορεία, την έλλειψη σωστών κλιματιστικών και μέτρων ασφαλείας, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας.

Οι εργαζόμενοι στην συγκοινωνία, κουραστήκαμε πλέον να ακούμε υποσχέσεις και παράλληλα να δεχόμαστε συνεχείς μονομερής βλαπτικές ενέργειες εις βάρος μας.
Καθιστούμε μοναδικούς υπεύθυνους για την νέα επερχόμενη ταλαιπωρία της πόλης μας, την Κυβέρνηση και την διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. Τους καλούμε, επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού”.

Ο Προέδρος και Δ. Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθ. Γιώργος Σκόδρας για την αυριανή απεργία

Για την αυριανή απεργία ο Προέδρος και Δ. Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας δήλωσε πως «δυστυχώς γίνεται μια απεργιακή κινητοποίηση αύριο, η οποία δεν έχει κανένα νόημα» εξηγώντας ότι έχει δρομολογηθεί η τακτοποίηση των ζητημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους, κάτι το οποίο είναι γνωστό σε όλους στο Συνδικάτο. «Δεν υπάρχει κάποια διαφωνία και κάποια αντιπαράθεση στα θέματα αυτά. Χρειάζονται όμως το χρόνο τους», υπογράμμισε ο κ. Σκόδρας. Τόνισε επίσης ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ παρέλαβε ένα ναρκοθετημένο πεδίο στον Οργανισμό, με συνέπεια, για κάθε ζήτημα στο οποίο πρέπει να γίνει διαχείριση, να αναφύονται δεκάδες προβλήματα.

«Νομίζω ότι λίγη υπομονή θα βοηθήσει τον ίδιο τον Οργανισμό και τους εργαζόμενους σε αυτόν. Το βέβαιο είναι ότι δεν πρέπει να ταλαιπωρούμε τους συμπολίτες μας, ιδίως σε αυτή την περίοδο, που προσπαθούμε να επανέλθουμε μετά από τη διετή πανδημία», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ.

Τέλος τονίζεται ότι κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος