Σ. Κούλογλου : “Λυδία λίθος η επαναφορά της θανατικής ποινής για την Τουρκία” (audio)

«Λυδία λίθο» χαρακτήρισε το θέμα της θανατικής ποινής στην Τουρκία ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η επαναφορά της θα καθιστούσε εξαιρετικά δύσκολη οποιαδήποτε συμφωνία με την Ε.Ε. και τη Δύση γενικότερα.

Αναφορικά με την κυβερνητική πρωτοβουλία για την άτυπο σύνοδο των χωρών του Νότου δήλωσε ότι απέναντι στο τρίγωνο της αστάθειας: Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειος πρέπει να αντιπαραβάλουμε το εξάγωνο της σταθερότητας.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο μετακίνησης του ΣΥΡΙΖΑ προς τη σοσιαλδημοκρατία σημείωσε ότι η μετακίνηση του ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα της Αριστεράς δεν έχει καμία βάση. «Η σοσιαλδημοκρατία, στο μεγαλύτερο μέρος της, έχει απεμπολήσει όλες τις ιδέες της κοινωνικής δικαιοσύνης, του κράτους πρόνοιας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να εισχωρήσουμε ή να γίνουμε μέλη ενός τέτοιου στρατοπέδου που έχει χάσει τις αξίες του και έχει διαφθαρεί στην πλειοψηφία του». Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα μπορούσαν να δημιουργηθούν ευρύτερες συμμαχίες καθώς υπάρχουν ηγέτες στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, όπως ο Φρανσουά Ολάντ, που βλέπουν στην Ελλάδα έναν σύμμαχο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος