Μ.Παπαδοπούλου:«Στόχευση μας είναι να υπάρχει μια σταθερότητα στη χώρα»

Array

«Στόχευση μας, των ΑΝΕΛ και της κυβέρνησης, είναι να υπάρχει μια σταθερότητα στη χώρα και να γίνουν εκλογές όταν είναι προγραμματισμένο να γίνουν» δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη.

Απαντώντας σε όσους κάνουν λόγο για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σημείωσε ότι «αυτά αφορούν την εκλογολογία του κ. Μητσοτάκη που επιθυμεί να αποτύχει η αξιολόγηση», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι «θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες που λένε ότι θα αποτύχουμε στη δεύτερη αξιολόγηση, όπως έγινε και με την πρώτη».

Αναφορικά με τη ρύθμιση του χρέους έκανε λόγο για σκληρό παιχνίδι μεταξύ ΔΝΤ και Σόιμπλε, ενώ κληθείσα να σχολιάσει αν η ρύθμιση του χρέους, στην οποία επιμένει το Ταμείο, θα συνοδευτεί και με νέα μέτρα υπογράμμισε «το ΔΝΤ πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Εμείς αυτό απαιτούμε. Η πατρίδα μας κοιτά το εθνικό συμφέρον και η κυβέρνηση το ίδιο. Αν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον μια πρόταση του ΔΝΤ θα ταχθούμε με αυτήν. Από εκεί και πέρα δε σημαίνει ότι θα δεχθούμε αμάσητο το καθετί».

Για το Κυπριακό τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των εγγυήσεων και της απομάκρυνσης των κατοχικών στρατευμάτων από το νησί. «Φυσικά και θέλουμε να λυθεί το θέμα, αλλά μόνο με αυτές τις δύο προϋποθέσεις υπάρχει ζήτημα συζήτησης» διευκρίνισε.

Ερωτηθείσα για τη στάση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, που θέτει θέμα επανεξέτασης της Συνθήκης της Λοζάνης, ξεκαθάρισε πως «αν η Τουρκία επιθυμεί να αποτελεί έναν αξιόπιστο εταίρο της Ευρώπης θα πρέπει να αποδείξει ότι σέβεται τα ευρωπαϊκά κεκτημένα» και επεσήμανε ότι η χώρα μας αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος