Π.Μήτκας: “Εχουμε υπερβεί το ανώτατο όριο του αριθμού των εισακτέων ανά τμήμα” (audio)

Array

«Αυτό που ζητάμε είναι να γίνεται κάθε χρόνο σεβαστή η απόφαση του ΣτΕ για ανώτατο όριο 10%-15%, που μπορεί να δεχτεί το κάθε τμήμα. Το έχουμε υπερβεί», τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας, αναφερόμενος στο πάγιο αίτημα της ηγεσίας του πανεπιστημιακού ιδρύματος προς το υπουργείο Παιδείας για μειώσεις του αριθμού των εισακτέων ανά τμήμα και σχολή κάθε ακαδημαϊκό έτος.

«Στέλνουμε στοιχεία και δεν γίνονται ποτέ δεκτά. Το υπουργείο συνήθως αυξάνει τον αριθμό. Δεν είναι κάτι καινούργιο» πρόσθεσε με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, μιλώντας την Τετάρτη (1/2/2017) στον 102fm της ΕΡΤ3 και τους Κ.Ρενιέρη και Β.Πεκλάρη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι πέρσι είχαν ζητηθεί «4.010, οι εισακτέοι ήταν 6.120 και ήδη γράψαμε πάνω από 7.600», όπως είπε.

Ο κ Μήτκας αναφέρθηκε και στην έλλειψη καθηγητών, σημειώνοντας πως «το
2010 είχαμε 2.250 καθηγητές και τώρα 1.850. Ορισμένα τμήματα έχουν χάσει το μισό και παραπάνω καθηγητικό προσωπικό. Δεν μπορεί να αυξάνει ο αριθμός των φοιτητών, ενώ μειώνεται των καθηγητών» τόνισε, γνωστοποιώντας, ωστόσο, παράλληλα ότι έχει ξεκινήσει διαδικασία πρόσληψης 65 καθηγητών εντός του 2017.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος