Ελ. Χρυσίδου: “Ως τις 20 Σεπτεμβρίου η ένταξη παιδιών προσφύγων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση” (audio)

Από τις 15 έως τις 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί από το υπουργείο Παιδείας η σχετική προετοιμασία και να τεθεί σε εφαρμογή ειδικό πρόγραμμα ένταξης παιδιών προσφύγων και μεταναστών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης Έλλη Χρυσίδου.

Μιλώντας στον 102fm της ΕΡΤ3 και τη Λέλα Κεσίδου, η κυρία Χρυσίδου τόνισε ότι το πρόγραμμα αφορά παιδιά άνω των 7 χρονών, τα οποία θα μεταφέρονται με λεωφορεία από τις δομές φιλοξενίας προς τις κοντινότερες σχολικές μονάδες, ενώ τα μαθήματα θα γίνονται από τις 2 μετά το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.

Τα παιδιά θα διδάσκονται αγγλικά, ελληνικά, μαθηματικά, χρήση υπολογιστών, καλλιτεχνικά και γυμναστική, από υπάρχοντες ωρομίσθιους και αναπληρωτές δασκάλους, ενώ, όπως είπε η κυρία Χρυσίδου, το υπουργείο αναζητά ειδικότερα δασκάλους για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.

«Το υπουργείο χειρίζεται το πρόγραμμα και ο δήμος Θεσσαλονίκης θα το στηρίξει με όσες δομές διαθέτει. Αν και εφόσον χρειαστεί και από το δήμο μας να χρησιμοποιηθούν κάποια σχολεία προκειμένου να ενταχθούν σε αυτά παιδιά προσφύγων, έχουμε ήδη κάνει τις σχετικές συζητήσεις και έχουμε αποσπάσει τη θετική θέση διευθυντών και μελών συλλόγων γονέων», τόνισε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος