H Ράνια Αντωνοπούλου, Αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στον ΡΣΜ της ΕΡΤ3 (audio)

Ικανοποιημένη από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της τριήμερης επίσκεψής της σε δήμους και φορείς της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, εμφανίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας στον 102fm της ΕΡΤ3 και τον Βασίλη Πεκλάρη.

«Ενημερώνω και συνεργάζομαι πολύ στενά με τους δήμους, για να διαπιστώσω το βαθμό ωριμότητας και προετοιμασίας και σε ποιο βαθμό μπορούμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας», ανέφερε η υπουργός, προσθέτοντας ότι «για να έχουμε ομαλή εξέλιξη του προγράμματος πρέπει να τηρούνται οι προϋποθέσεις για τους χώρους φιλοξενίας και τα εργασιακά δικαιώματα να είναι ξεκάθαρα. Δεν μπορούμε και δεν γίνεται να έχουμε παρέκκλιση του νόμου. Θα υπάρχει πάρα πολύ αυστηρός έλεγχος υπό τη δική μου εποπτεία», κατέστησε σαφές.

Παράλληλα η υπουργός Εργασίας απέδωσε το μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα και τις 30.547 αιτήσεις που έγιναν για 2.500 προσλήψεις, στις προϋποθέσεις για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων που τηρούνται αυστηρά και τον «υποστηρικτικό προγραμματισμό», όπως είπε.

Ερωτηθείσα για την ένταση που επικράτησε κατά τη διάρκεια χθεσινής επίσκεψής της στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Σίνδο, η οποία, όπως διευκρίνισε δεν ήταν ενταγμένη στο επίσημο πρόγραμμά της, αλλά την πραγματοποίησε μετά από σχετικό αίτημα του δημάρχου της περιοχής, ανέφερε ότι «οι άνθρωποι οι οποίοι φιλοξενούνται εκεί ζουν σε δύσκολες συνθήκες και η αγωνία και η εκδήλωση αυτής της αγωνίας είναι κατανοητότατη. Τα μίντια τα έχουν γράψει λίγο διαφορετικά από ό,τι έγινε. Η ένταση είναι αναμενόμενη μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Υπάρχει, πάντως, πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο συγκεκριμένο κέντρο από τα κέντρα φιλοξενίας σε Διαβατά και Νέα Καβάλα, που επίσης επισκέφθηκα», τόνισε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, το κέντρο στη Σίνδο «θα είναι από τα πρώτα που θα κλείσουν και οι φιλοξενούμενοι θα εγκατασταθούν σε άλλα, με πολύ καλή ετοιμότητα», ενώ η σχετική ανακοίνωση για το χρόνο της μετεγκατάστασης θα γίνει από τον κ.Μουζάλα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος