Σ. Δανιηλίδης : “Άδικη η μοριοδότηση για την Κοινωφελή Εργασία”

Τη διαμαρτυρία του για την άδικη μοριοδότηση ωφελούμενων του προγράμματος απασχόλησης μέσω Κοινωφελούς Εργασίας σε 34 δήμους της χώρας, για το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη η υποβολή των αιτήσεων, εκφράζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Μάλιστα, ζητά επείγουσες παρεμβάσεις για την αλλαγή του συστήματος ώστε να εκλείψουν οι αδικίες και να αποκατασταθεί η ισότητα και η ισονομία μεταξύ των ωφελούμενων.
Με επιστολή του στους αρμόδιους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ.Κατρούγκαλο και Θ.Φωτίου, που κοινοποιήθηκε στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π.Κουρουμπλή και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη (39632/6 Οκτωβρίου 2016), ο κ. Δανιηλίδης υπογραμμίζει την αδικία που εμφανώς υπάρχει στη μοριοδότηση των ωφελούμενων όσον αφορά το κριτήριο της εντοπιότητας και της ακραίας φτώχειας, μοριοδότηση η οποία, όπως δηλώνει, είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών ήταν αυτός που ανέδειξε το θέμα με την εισήγησή του να γίνεται αποδεκτή από τα όργανα της ΚΕΔΕ, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η δημόσια παρέμβαση του προέδρου της Γ.Πατούλη.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, η επιλογή του υπουργείου και του ΟΑΕΔ να δίδονται επιπλέον μόρια σε όσους έχουν καταγραφεί ως δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), προκαλεί ζητήματα ισονομίας, διότι είναι ελάχιστοι οι δήμοι στους οποίους εφαρμόζεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα (σε μόλις 30 από τους 325 δήμους).

Πηγή ΔΝΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος