Επιτυχής η επιχείρηση για την εξουδετέρωση και απομάκρυνση της βόμβας

Απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε ότι είναι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας για την επιχείρηση απενεργοποίησης και απομάκρυνσης της βόμβας του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου  στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η επιχείρηση απενεργοποίησης και απομάκρυνσης της βόμβας του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, από τη Δυτική Θεσσαλονίκη, βόμβας 1,5 μέτρου και 170 κιλών. Οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους.Ήταν πραγματικά, μια πρωτόγνωρη επιχείρηση για τα ελληνικά δεδομένα. Ήταν η μεγαλύτερη οργανωμένη εκκένωση περιοχής σε καιρό ειρήνης. Απομακρύνθηκαν περίπου 70.000 πολίτες. Υπήρξε υποδειγματική οργάνωση και συνεργασία και συγκεκριμένο, ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο.Κύλησαν όλα ομαλά και το σχέδιό μας υλοποιήθηκε στο ακέραιο.Η πρωτόγνωρη αυτή επιχείρηση λοιπόν, της απενεργοποίησης της βόμβας, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και σε κανένα στάδιο, δεν υπήρξε απολύτως καμία παρέκκλιση από το αρχικό σχέδιο κάτι που ίσως, φαντάζει επίσης, πρωτόγνωρο στη χώρα μας. Αποδείξαμε ότι με σχέδιο και συνεργασία, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και τα καταφέραμε –όλοι οι φορείς– εξαιρετικά. Ο τρόπος που δουλέψαμε, μεθοδικά, οργανωμένα, με συνεργασία, είναι οδηγός για τον τρόπο που πρέπει να δουλεύουμε σε όλα τα επίπεδα στη χώρα μας και στο μέλλον» είπε ο κ. Α. Τζιτζικώστας.

Επιπλέον, συνεχάρη για την εξαιρετική επιχειρησιακή τους ικανότητα και την αποτελεσματικότητά τους το Στρατό και συγκεκριμένα την Ομάδα Ναρκαλιευτών του Τάγματος Εξουδετέρωσης Ναρκών Ξηράς, την Ελληνική Αστυνομία, την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική, τους Δημάρχους Κορδελιού – Ευόσμου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Δέλτα, το ΕΚΑΒ, τον ΟΑΣΘ, όλα τα Νοσοκομεία,τον ΕΚΕΠΥ, τα Ελληνικά Πετρέλαια,τα ΚΤΕΛ και τον ΟΣΕ και όλες τις εθελοντικές ομάδες.

“Τέλος καλό, όλα καλά . Παρά την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι συμπολίτες μας έγινε εν τέλει κατανοητό από όλους πως όλη αυτή η επιχείρηση ήταν αποκλειστικά και μόνο για την ασφάλειά τους”  δήλωσε και ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Πέτρος Σούλας ευχαριστώντας όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν την τεράστια επιχείρηση.

Αναφερόμενος στη διαδικασία της οργανωμένης επιχείρησης για την απομάκρυνση του τοπικού πληθυσμού, ο δήμαρχος τόνισε πως όλα κύλησαν ομαλά και χωρίς προβλήματα. Τα δημοτικά λεωφορεία από τις 6.30 το πρωί βρισκόταν στις στάσεις για τη μεταφορά των δημοτών στους χώρους υποδοχής, ενώ η προσέλευση ήταν υποτονική, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων μετακινήθηκαν με ίδια μέσα. Ιδιαίτερη ήταν η μέριμνα για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ και των ανθρώπων με προβλήματα υγείας, καθώς ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου φρόντισε για την ασφαλή μεταφορά, φιλοξενία και επιστροφή τους από τους χώρους υποδοχής αλλά και από ξενοδοχείο που μίσθωσε ο δήμος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος