Νέα εισαγγελική έρευνα για τον ΟΑΣΘ

Μία ακόμη εισαγγελική παραγγελία δόθηκε σήμερα με επίκεντρο τον ΟΑΣΘ, που συνδέεται με τη μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει το προηγούμενο διάστημα εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παραγωγικών φορέων, ζητώντας να ερευνηθούν ποινικές ευθύνες για την ταλαιπωρία των πολιτών από το «χειρόφρενο» των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.
Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευαγγελία Καρανίκα παρήγγειλε από πταισματοδίκη τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε στάδιο προγενέστερο της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο πταισματοδίκης θα ερευνήσει από τη μία τυχόν πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν στη μη καταβολή των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους -ακόμη κι εάν σκοπίμως δεν καταβλήθηκε η μισθοδοσία- και από την άλλη εάν έγιναν σχετικές καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ερευνάται εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και του νόμου περί καταβολής δεδουλευμένων, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές.
Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε προκαταρκτική έρευνα την οποία παρήγγειλε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας από το τμήμα περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ως προς τα οικονομικά του ΟΑΣΘ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος