Α. Γεωργιάδης: Το 2020 θα υπάρξουν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης-FT: Τα ελληνικά ομόλογα τα πιο κερδροφόρα (video)

Από την αρχή του έτους θα ξεκινήσει η λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας, δηλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ανέδειξε τον κομβικό ρόλο που αναμένεται να διαδραματίσει στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και προέβλεψε ότι το 2020 θα υπάρξουν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης.

Όπως τόνισε το επόμενο σχέδιο του υπουργείου, ειναι να απλοποιηθουν οι διαδικασίες ένταξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο ΕΣΠΑ. Το μελετάμε και θα έχουμε σύντομα αλλαγή των διαδικασιών στην κατεύθυνση να γίνουν ταχύτερες, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς για την επένδυση στο Ελληνικό, ο υπουργός επεσήμανε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στο έργο, γιατί υπάρχει σύγκρουση επιχειρηματικών συμφερόντων. “Όσοι βάζουν λεφτά δεν βλέπουν καθυστέρηση, αλλά μεγάλη ταχύτητα. Παραλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση μια επένδυση που είχε ουσιαστικά ακυρωθεί”, διευκρίνισε.

Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα Financial Times, σε άρθρο της για τις επενδύσεις χαρακτηρίζει τα ελληνικά ομόλογα τα πιο κερδοφόρα στοιχήματα τοιυ 2019. Στο άρθρο υπάρχει αναφορά για το 2012, όταν υπήρχε αρνητικό κλίμα από τις αγορές να προβούν σε δανεισμό της χώρας μας. Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως οι επενδυτές εκδηλώνουν τον ενθουσιασμό τους χάρη στη σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στην εξομάλυνση του ασταθούς πολιτικού σκηνικού και τονίζει πως η Αθήνα τώρα δανείζεται σε βάθος δεκαετίας με επιτόκιο μόλις 1,16% και οι αποδόσεις σημειώνουν πτώση μεγαλύτερη και από τις αντίστοιχες της Ιταλίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Η απάτη Μητσοτάκη δεν καλύπτεται

“Κάθε δημόσια εμφάνιση υπουργού επιβεβαιώνει την απάτη Μητσοτάκη” αναφέρει ανακοίνωση του τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππά, με αφορμή τηλεοπτική συνέντευξη του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδη.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, “Απάτη η ανάπτυξη του 4%. Απάτη οι επενδύσεις, καθώς ο νέος αναπτυξιακός φτιάχτηκε κατ’ εντολή του ΣΕΒ. Απάτη η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και η μείωση της προκαταβολής φόρου για τους επαγγελματίες, που λαμβάνουν αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και το ρεύμα. Απάτη η αύξηση του κατώτατου μισθού για τους υπαλλήλους. Απάτη το μέρισμα για το 75% των δικαιούχων.  Απάτη η 13η σύνταξη για τους συνταξιούχους. Ανάμεσα στις απάτες και μια οφθαλμαπάτη. Οι μπουλντόζες στο Ελληνικό που «θα είναι σαν να παίρνουν μπρος, αλλά δεν θα παίρνουν».

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος