Άδ. Γεωργιάδης: Στο επίκεντρο η μικρομεσαία επιχείρηση (video)

Η κυβέρνηση κάνει αυτό που πρέπει. Είναι η ώρα των επιχειρηματιών να δράσουνε. Να βγάλουν τα λεφτά απο τα σεντούκια, να προσλάβουν κόσμο, τόνισε στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Ξεκλειδώσαμε το Ελληνικό και την Κασσιόπη σημείωσε, αναφερόμενος στις επενδύσεις που μετά από χρόνια προχωράνε.Στο επίκεντρο είναι τώρα η μικρομεσαία επιχείρηση, να αναπνεύσει και να προσλάβει περισσότερο κόσμο, πρόοσθεσε ο υπουργός.

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για τις start up επιχειρήσεις θα ενεργοποιήσει το υπουργείο Επενδύσεων και Ανάπτυξης ενώ το επόμενο τρίμηνο θα ενεργοποιηθούν η Αναπτυξιακή Τράπεζα και τα εγγυοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επνεδύσεων.

Για το αν θα έρθει η Volkswagen στην Ελλάδα, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από μεριάς της κυβέρνησης, ωστόσο για να γίνουν ανακοινώσεις θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα ο υπουργός είπε για την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή: Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού μετά από αρκετό διάστημα ήταν σημαντική. Όλοι παρακολουθούμε το τι λέει ο Κώστας Καραμανλής με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Κρατώ δύο στοιχεία από την παρέμβασή του: Τη μεγάλη του στήριξη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις δόκιμες ανησυχίες του για το θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Για την προκαταρκτική επιτροπή για τη Novartis ο υπουργός τόνισε ότι δεν είναι μέλος της Προκαταρκτικής Επιτροπής και προσέθεσε: «Έχω εμπιστοσύνη στους συναδέλφους μου που είναι μέλη της Επιτροπής. Δεν θέλω να παρέμβω».

Έχω την ακλόνητη πεποίθηση ότι η υπόθεση της Novartis απασχολεί ελάχιστους συμπολίτες μας, ολοένα και λιγότερους, ενώ αντίθετα η αγωνία τους να βρουν δουλειά τα παιδιά τους, να επιστρέψουν από το εξωτερικό και να αυξηθεί ο μισθός τους, είναι πραγματικές αγωνίες, τις οποίες η Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων οφείλουμε να εργαστούμε σκληρά για να ικανοποιήσουμε, ανέφερε επίσης.

Χρεώσεις τραπεζών

Για τις χρεώσεις των τραπεζών ο υπουργός είπε ότι από μέρους της κυβέρνησης, το αίτημα ανάκλησης των αυξήσεων δεν έγινε για λόγους λαϊκίστικους και αναμένεται η απάντηση των τραπεζών. Στη συνάντηση που είχαμε με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ο πρωθυπουργός έθεσε ορισμένα ζητήματα. Ένα από αυτά ήταν και η ανάκληση των αυξήσεων που πρόσφατα ανακοινώθηκαν. Δεσμεύτηκαν να το επανεξετάσουν και περιμένουμε σύντομα τις ανακοινώσεις τους.

Για την αναβάθμιση από την Standard & Poor΄s και την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ ο υπουργός Ανάπτυξης Επενδύεων σημείωσε ότι πρόκειται για προϊόν σκληρής εργασίας και όχι αυτονόητη εξέλιξη.

Συγκεκριμένα ανέφερε: Θα ήθελα δημοσίως να επαινέσω τον υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα για τις δύο σημαντικές επιτυχίες που είχε το υπουργείο του, επιτυχίες που αντανακλούν σε όλη την Ελλάδα και σε όλη την κυβέρνηση.

Αναπτυξιακή Τράπεζα και εγγυοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το επόμενο τρίμηνο θα ενεργοποιηθούν η Αναπτυξιακή Τράπεζα και τα εγγυοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γνωστοποίησε ο κ. Γεωργιάδης, επίσης μιλώντας στην ΕΡΤ1. Συγκεκριμένα ανέφερε:

Με την ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας και τα εγγυοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  θα εγγυόμαστε δηλαδή δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων έτσι ώστε επιχειρήσεις που σήμερα δεν είναι σε βαθμίδα που τους καθιστά αξιόχρεους για να δανειοδοτούνται από τις τράπεζες, με τη δική μας εγγύηση να ανεβαίνουν βαθμίδα και να αποκτούν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, αρκεί να έχουν ένα καλό επιχειρηματικό σχέδιο.

Επίσης, ανέφερε ότι ανασχεδιάζεται το ΕΣΠΑ «για να αποδεσμεύσουμε πόρους από εκεί που δεν απορροφώνται και να τους μεταφέρουμε εκεί που απορροφώνται».

Επέκρινε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι «μας άφησε υπερδεσμευμένο το ΕΣΠΑ σε ποσοστό άνω του 100% και προσέθεσε: Η διαδικασία ανασχεδιασμού του ΕΣΠΑ δεν είναι μονομερής από την ελληνική κυβέρνηση. Γίνεται μέσω αιτήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και χρειάζεται αρκετούς μήνες για να τελεσφορήσει.

Για το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ υπογράμμισε ότι αναζητούνται επιπλέον πόροι ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση. Το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ, παρά τα όσα διέδιδαν οι Κασσάνδρες, και το προχωρήσαμε και είχε μεγάλη επιτυχία καθώς χιλιάδες συμπολίτες μας μπόρεσαν να επωφεληθούν από αυτό. Είμαστε σε συνεργασία με τον συναρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Χατζηδάκη και τους Περιφερειάρχες και αναζητούμε επιπλέον πόρους ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση, σημείωσε ο υπουργός.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος