Ακρόπολη: “Πράσινο φως” σε νέο αναβατόριο-Βελτιώνεται ο φωτισμός (video)

Νέο αναβατόριο για τα άτομα με αναπηρία θα αποκτήσει σύντομα η Ακρόπολη. Μετά τις ομόφωνες γνωμοδοτήσεις των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, θα βελτιωθεί και ο φωτισμός του ιερού βράχου.​

Το αναβατόριο της Ακρόπολης για τα Άτομα με Αναπηρία, τοποθετήθηκε το 2004, μέσα σε δύο μόλις μήνες, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Η υπουργική απόφαση, προέβλεπε την αντικατάστασή του σε δύο χρόνια. Από τότε, έχουν περάσει 15 ολόκληρα χρόνια και το παλιό αναβατόριο με τις συχνές βλάβες, έχει φτάσει στα όρια του. Το ΚΑΣ, γνωμοδότησε για την αντικατάστασή του από ένα σύγχρονο ανελκυστήρα πλαγιάς, με δυο εισόδους, σύστημα εξαερισμού, αυτόματο φωτισμό και ειδικά κρύσταλλα.

Το 2004, ο Γάλλος μετρ του φωτισμού Πιερ Μπιντό, είχε φωτίσει την Ακρόπολη αλλάζοντας τη νυχτερινή εικόνα των μνημείων του Ιερού Βράχου. Στην πορεία όμως, δημιουργήθηκαν πολλές αισθητικές δυσαρμονίες από αστοχίες στην τοποθέτηση των προβολέων και από την παλιά τεχνολογία των λαμπτήρων.

Το ΚΑΣ, γνωμοδότησε για τον εκσυγχρονισμό του φωτισμού των μνημείων της Ακρόπολης, με βάση την τεχνική έκθεση που εκπόνησε ο Κώστας Κάπος, συνεργάτης του Πιερ Μπιντό.

Πηγή: ΕΡΤ1​
Ρεπορτάζ: Ειρήνη Βασάλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος