Ανταγωνιστικότερη ΔΕΗ – Μειωμένες χρεώσεις στο νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος (video)

Μειωμένες θα είναι οι επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές που κάνουν χρήση του νυχτερινού τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας. Η διάταξη εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ, που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσληφθέντες, ενώ η ΔΕΗ θα προχωρήσει και σε προγράμματα εθελουσίας εξόδου.

Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή έχει ενσωματωθεί και το άρθρο 16, η διάταξη που ενδιαφέρει όσους καταναλωτές κάνουν εκτεταμένη χρήση του ηλεκτρονικού τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας. Ειδικά όσοι καταναλώνουν κατά την διάρκεια της νύχτας περισσότερες από 1.600 κιλοβατόρες θα δουν σημαντικά οφέλη.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν θερμοσυσσωρευτές για την κάλυψη των αναγκών τους σε θέρμανση.

Το νομοσχέδιο -όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός ο κ. Χατζηδάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι- περιλαμβάνει όλες τις διατάξεις που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση, θα προχωρήσει ένα σχέδιο εθελουσίας εξόδου. το κόστος του οποίου δεν θα αναλάβει ο Έλληνας φορολογούμενος, αλλά θα χρηματοδοτηθεί από την ΔΕΗ.

Υπάρχει η διάταξη στην οποία αίρεται η μονιμότητα για όσους προσλαμβάνονται από εδώ και στο εξής και ορίζεται σε τριετή η θητεία των διευθυντικών στελεχών της επιχείρησης.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ/Θάνος Τσίρος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος