Επιστρέφουν σε ανοδική πορεία οι θάνατοι στις ΗΠΑ –«Συνταξιοδοτεί» ο Τράμπ την ομάδα κατά του κορονοϊού

Ανοδική τροχιά ακολουθούν και πάλι οι θάνατοι στις ΗΠΑ καθώς μέσα σε 24ώρες σημειώθηκαν 2.333. Το φαινόμενο καταγράφεται έπειτα από τρεις ημέρες, ύφεσης, σύμφωνα με τα δεδομένα  του πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Την προηγουμένη, η χώρα κατέγραφε τον χαμηλότερο απολογισμό του τελευταίου μήνα, 1.015 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας ανήλθε πλέον σε 71.022 θανάτους στις ΗΠΑ.

Το τραγικό αυτό γεγονός συμπληρώνει η εικόνα των κατάφορτων ψυγείων των Νοσοκομείων αλλά και των φορτηγών ψυγείων καθώς πολλοί είναι και οι σωροί που δεν έχουν αναζητηθεί  και από τους συγγενείς τους.

Περίπου 15 παιδιά νοσηλεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης πάσχοντας από μια  φλεγμονώδη νόσο που ενδέχεται να σχετίζεται με τον νέο κορονοϊό, δεκάδες κρούσματα της οποίας έχουν ήδη αναφερθεί σε άλλες περιοχές.

Οι ασθενείς αυτοί νοσηλεύτηκαν από τις 17 Απριλίου μέχρι την 1η Μαΐου και ήταν ηλικίας από 2 μέχρι 15 ετών. Όλα τα παιδιά είχαν πυρετό και ορισμένα έφεραν δερματικά εξανθήματα, ή παρουσίαζαν κοιλιακό πόνο, εμετούς ή διάρροια, ανέφεραν οι υγειονομικές υπηρεσίες της πόλης. Τα συμπτώματά τους μοιάζουν με αυτά του συνδρόμου Καβασάκι, μιας φλεγμονώδους νόσου που συνήθως εμφανίζεται σε παιδιά κάτω των 5 ετών ή με αυτά του συνδρόμου τοξικού σοκ, το οποίο συνδέεται με την υπερπαραγωγή τοξινών καθώς ο οργανισμός αντιδρά σε μια βακτηριακή λοίμωξη.

Οι μικροί ασθενείς έλαβαν θεραπεία που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ασπιρίνη. Κανένα παιδί δεν πέθανε.

Μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί κάποια σχέση της ασθένειας  με την Covid-19. Από τα παιδιά που ασθένησαν, τα 4 βρέθηκαν θετικά στον νέο κορονοϊό και άλλα 6 είχαν αντισώματα.

Οι υπηρεσίες υγείας εκτιμούν ότι ενδέχεται να υπάρχουν και άλλα κρούσματα, αλλά μόνο τα παιδιά που ήταν πιο σοβαρά έφτασαν μέχρι το νοσοκομείο.

Ο  πρόεδρος Ντ. Τραμπ που παραμένει θερμός υποστηρικτής της επανεκκίνησης της οικονομίας,  δήλωσε ότι η ειδική επιχειρησιακή ομάδα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού οδεύει στην ολοκλήρωση της αποστολής της, καθώς η χώρα του -κατ’ αυτόν-  εισέρχεται στη δεύτερη φάση, όσον αφορά την αντιμετώπιση του αντίκτυπου της κρίσης.

«Ο Μάικ Πενς και η task force έκαναν σπουδαία δουλειά», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε εργοστάσιο όπου κατασκευάζονται χειρουργικές μάσκες στην πολιτεία Αριζόνα. Τώρα όμως, πρόσθεσε, το πρόβλημα προσλαμβάνει «λίγο διαφορετική μορφή»: «αυτή η μορφή είναι η ασφάλεια και το άνοιγμα (της οικονομίας) και θα συστήσουμε μάλλον μια διαφορετική ομάδα για αυτό».

Ερωτηθείς αν η δήλωσή του αυτή σημαίνει πως «αποστολή εξετελέσθη» στον αγώνα εναντίον της πανδημίας του κορονοϊού, ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου απάντησε «όχι, καθόλου. Το “αποστολή εξετελέσθη” το λέμε όταν έχει τελειώσει κάτι».

Παράλληλα οι Ρεπουμπλικάνοι θεωρούν αναγκαίο  τη μείωση των φόρων, αλλά και την προστασία των επιχειρήσεων από τα χρέη τους, στο πλαίσιο ενός νέου νομοσχεδίου για τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού. Ταυτόχρονα εμποδίζουν μία προσπάθεια των Δημοκρατικών να απαιτήσουν διαφάνεια για ένα πρόγραμμα άνω των 650 δισεκατομμυρίων δολαρίων με σημείο αναφοράς τις μικρές επιχειρήσεις που αγωνίζονται να επιβιώσουν.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τραμπ έχει έτοιμη τη λίστα των δικών του προσωπικών επιθυμιών προς το Κογκρέσο.

Μεταξύ αυτών, μειώσεις στη φορολογία της μισθοδοσίας, αλλά και μείωση του κόστους για τις επιχειρήσεις στα επιχειρηματικά γεύματα και τη διασκέδαση, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι συγκρούονται πολιτικά με τους Δημοκρατικούς για το επόμενο πλαίσιο της νομοθεσίας, με στόχο οι ΗΠΑ να ξεπεράσουν την κρίση του κορονοϊού.

Καθόλου καλά δεν είναι τα νέα για την αεροδιαστημική βιομηχανία. Ο επικεφαλής της Ένωσης Αεροδιαστημικών Βιομηχανιών θα ζητήσει σήμερα από επιτροπή της Γερουσίας να εξετάσει το ενδεχόμενο χορήγησης προσωρινής βοήθειας στον τομέα παραγωγής της αεροδιαστημικής βιομηχανίας, ενώ προειδοποίησε ότι περισσότερες θέσεις εργασίας βρίσκονται σε κίνδυνο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Θα παροτρύνει το Κογκρέσο να εξετάσει τη διάθεση «προσωρινής και στοχευμένης βοήθειας για τον κατασκευαστικό τομέα της αεροπορικής βιομηχανίας που νοσεί.

Το ποσοστό της ανεργίας τον Απρίλιο αναμένεται να φθάσει σε ιστορικό υψηλό, καθώς 30 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν εγγραφεί στους καταλόγους των ανέργων αφότου η διπλή κρίση, υγειονομική και οικονομική, κατέλαβε τη χώρα.

Το ποσοστό της ανεργίας τον Απρίλιο, που θα δημοσιοποιηθεί επίσημα μεθαύριο Παρασκευή, αναμένεται ότι θα πλησιάσει το 20%, θα είναι δηλαδή διπλάσιο από αυτό που γνώρισε η χώρα τη χειρότερη περίοδο της οικονομικής κρίσης του 2009, και περίπου όμοιο με το επίπεδο της Μεγάλης Ύφεσης, τη δεκαετία του 1930.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος