Συντριβή Boeing μετά την απογείωση-Ιρανοί, Καναδοί, Ευρωπαίοι στα θύματα (video)

Η Τεχεράνη διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να παραδώσει σε Αμερικανούς τα δύο μαύρα κουτιά που σύμφωνα με ανακοίνωση βρέθηκαν κατεστραμμένα, αλλά θεωρείται ότι τα δεδομένα τους μπορούν να ανακτηθούν.
Η συντριβή του αεροσκάφους Boeing 737 της εταιρείας Ukraine International Airlines, λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από την Τεχεράνη, παρέσυρε στον θάνατο 176 συνολικά επιβαίνοντες. Από τους 167 επιβάτες και το 9μελές πλήρωμα, 82 ήταν Ιρανοί, 63 Καναδοί, 11 Ουκρανοί (οι 9 ήταν μέλη του πληρώματος), 10 Σουηδοί, 4 Αφγανοί, 3 Γερμανοί και 3 Βρετανοί.

Η Ukraine International Airlines ανακοίνωσε ότι οι περισσότεροι από τους επιβάτες ταξίδευαν transit και επρόκειτο να επιβιβαστούν σε άλλες πτήσεις κατά την άφιξή τους στην Ουκρανία.

Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες που υποστηρίζουν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από πύραυλο, δεν επιβεβαιώνει ωστόσο και την ανακοίνωση της ουκρανικής πρεσβείας ότι η συντριβή οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα στον κινητήρα και ότι “δεν σχετίζεται με τρομοκρατία”.

Το συγκεκριμένο Boeing ήταν από τα πλέον προηγμένα, και είχε ελεγχθεί πριν από δύο ημέρες, αναφέρεται στην ανακοίνωση των αερογραμμών Ukraine International, για το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα στην εταιρεία.

Ένα ζευγάρι νεόνυμφων που είχε ταξιδέψει το Ιράν προκειμένου να παντρευτεί, βρίσκεται μεταξύ των 63 Καναδών που σκοτώθηκαν.
https://youtu.be/2dqFmw9ZUh8

Ο Oυκρανός υπουργός Εξωτερικών Βαντίμ Πριστάικο δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον Ιρανό ομόλογό του Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ: “Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε στενά σε περαιτέρω ενέργειες των ερευνητικών μας ομάδων για να διακριβώσουμε την αιτία του φρικτού αυτού αεροπορικού δυστυχήματος”, έγραψε στο Twitter.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το Boeing συνετρίβη χωρίς να εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Από την πρώτη στιγμή τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν την εκδοχή της μηχανικής βλάβης, ενώ τα τελευταία λεπτά της πτήσης φέρεται να έχουν καταγραφεί σε βίντεο.

https://youtu.be/EwdZuYsSZNU

Μόλις οκτώ λεπτά από την αναχώρηση από το αεροδρόμιο Χομεϊνί της Τεχεράνης με προορισμό το Κίεβο, το αεροσκάφος συνετρίβη στην πόλη Σαχριάρ, δυτικά της ιρανικής πρωτεύουσας, όπου και βρέθηκαν φλεγόμενα συντρίμμια.

Κατά τον εξειδικευμένο ιστότοπο FlightRadar24, το αεροσκάφος είχε τεθεί σε υπηρεσία πριν από μόλις τρία χρόνια και ήταν 737-NG.

Τη βαθιά οδύνη του για τη συντριβή του αεροσκάφους της Ukraine International Αirlines στο Ιράν εκφράζει το υπουγείο Εξωτερικών, με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

«Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για την τραγική συντριβή του αεροσκάφους της Ukraine International Αirlines που προκάλεσε τον θάνατο επιβατών και πληρώματος», αναφέρει του υπουργείο Εξωτερικών και προσθέτει: «Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων».

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ρίτσα Καστάνη, Αντριάνα Μαγγανιά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος