Καταλονία-Πουτζντεμόν: Αποδέχεται τις εκλογές και ζητά εγγυήσεις για την επιστροφή του (video)

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν δηλώνει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες ότι θα επιστρέψει στην Καταλονία όταν θα έχει λάβει “εγγυήσεις”.

Προηγουμένως είχε δηλώσει ότι οι κατηγορίες που ο γενικός εισαγγελέας ζητεί να απαγγελθούν εναντίον του είναι “αβάσιμες” και ξεκαθάρισε ότι δεν προσπαθεί να ξεφύγει από τη δικαιοσύνη.

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν δηλώνει ότι δεν ζητεί άσυλο στο Βέλγιο και προσθέτει ότι “ένα μέρος της καταλανικής κυβέρνησης θα παραμείνει στην Καταλονία για να συνεχίσει τις πολιτικές της δραστηριότητες”.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι “Πρέπει να “καθυστερήσει η ανεξαρτησία της Καταλονίας προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια”.

Το Ανώτατο Δικαστήριο καλεί για κατάθεση την πρόεδρο του καταλανικού κοινοβουλίου 

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας κάλεσε την πρόεδρο του καταλανικού κοινοβουλίου Κάρμε Φορκαδέλ καθώς και άλλους πέντε εξέχοντες κοινοβουλευτικούς της περιφέρειας να καταθέσουν στις 2 και 3 Νοεμβρίου, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Την Δευτέρα, ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας ζήτησε να απαγγελθούν κατηγορίες για εξέγερση και στασιασμό σε βάρος των καταλανών ηγετών για την προσπάθειά τους να οδηγήσουν στην απόσχιση της Καταλονίας από την Ισπανία.

Σε πολιτικό διάλογο για την αντιμετώπιση της κρίσης καλεί το Βέλγιο

“Η βελγική κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτε για να ενθαρρύνει τον κ. Πουτζντεμόν να έρθει στο Βέλγιο”, αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Βέλγου πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ.

“Η βελγική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα καλέσει σε πολιτικό διάλογο για την επίλυση της κρίσης στην Ισπανία, στο πλαίσιο της εθνικής και της διεθνούς τάξης”, προστίθεται στη δήλωση.

Ο Πουτζντεμόν θα αντιμετωπισθεί στο Βέλγιο “όπως οποιοσδήποτε άλλος ευρωπαίος πολίτης, με τα ίδια δικαιώματα και καθήκοντα, ούτε λιγότερα ούτε περισσότερα”, προστίθεται στη δήλωση του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ.

Σχετική είδηση:Συνέντευξη Τύπου Πουτζντεμόν από τις Βρυξέλλες – Ανοικτό το θέμα ασύλου (video)

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος