Οι κατολισθήσεις στο Πήλιο και Ισθμό – Εκκενώθηκε οικισμός στην Πιαλεία Τρικάλων (video)

Η χτεσινή κακοκαιρία άφησε προβλήματα σε ορισμένες περιοχές της χώρας προκαλώντας κατολισθήσεις, ακόμη και στον Ισθμό της Κορίνθου, ενώ εκκενώθηκε οικισμός σε χωριό του νομού Τρικάλων. Ορισμένα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Σε αποκαταστάσεις του οδικού δικτύου και του συστήματος υδροδότησης  ώστε να  ανοίξουν τα σχολεία  και  να επιστρέψει η ζωή στους καθημερινούς της ρυθμούς προχωρούν συνεργεία της Περιφέρειας και των Δήμων στο Πήλιο. Ο δήμαρχος Ζαγοράς –Μουρεσίου  Π. Κουτσάφτης μίλησε στην ΕΡΤ στην εκπομπή “Πρώτη Είδηση”  για τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη και για την κινητοποίηση  ολόκληρου του μηχανισμού.

Μετά από 12 μέρες συνεχούς βροχής  οι καταστροφές  από το μέτωπο   φαίνεται  ότι είναι πολύ μεγαλύτερες  όπως εκτιμά ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών  Ευθύμιος Λέκκας και θα απαιτηθούν περισσότερο από 10 ημέρες για την οριστική αποκατάσταση. Οι κατολισθήσεις στο Πήλιο και Ισθμό – Εκκενώθηκε οικισμός στην Πιαλεία Τρικάλων (video) Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στις κατολισθήσεις που έγιναν στον Ισθμό της Κορίνθου και την αποκατάστασή τους, καθώς   και  γενικότερα στο φαινόμενο των κατολισθήσεων στη χώρα μας, αλλά  και στον σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας.

Στην Πιαλεία Τρικάλων εκκενώθηκε ο οικισμός “Αλπίνα” καθώς κινδυνεύει να καταρρεύσει από τις κατολισθήσεις. Το μέτωπο υπολογίζεται περί τα 200 στρέμματα.

Στα Γρεβενά  τα προβλήματα περιορίζονται πλέον  στην ηλεκτροδότηση  τριών οικισμών  τα συνεργεία της ΔΕΗ  βρίσκονται εκεί για να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση. Παραμένουν επίσης και κάποια προβλήματα στην υδροδότηση  ορισμένων οικισμών λόγω των διακοπών στο ρεύμα . Το οδικό δίκτυο στα πεδινά  λειτουργεί κανονικά καθώς και η Εγνατία οδός, ενώ χρειάζεται προσοχή στο ορεινό επαρχιακό  οδικό δίκτυο.

Στην ορεινή Χαλκιδική έπεσε μισό μέτρο χιόνι . Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά στο Δήμο Αριστοτέλη. Το Ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο σε κάποια σημεία χρειάζεται προσοχή και αντιολισθητικές αλυσίδες.
Στον Χορτιάτη δεν υπάρχουν πλεον προβλήματα από την χιονόπτωση και όλο το οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης είναι καθαρό. Κλειστά παραμένουν σχολεία στο δήμους Βόλβης Ωραιοκάστρου και τρία δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Λαγκαδά.
Στο δήμο Ελασσόνας στο ορεινό οδικό δίκτυο χρειάζεται προσοχή Κλειστά παραμένουν τα σχολεία στην Περδικούσια και στην Κρανιά .Στο δήμο Αγιάς παραμένουν τα προβλήματα στα παράλια στον άξονα του με τον Δήμο Τεμπών σημειώνονται κατολισθήσεις και υπάρχουν πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.
Αρνητικές θερμοκρασίες στην Φλώρινα -10 στα ορεινά. Πολύ προσοχή λόγω του παγετού χρειάζεται σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού. Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία σε Φλωρινα Πρέσπα και Αμύνταιο και στην Καστοριά που από το πρωί έριχνε αρκετό χιόνι.

Κλειστά θα είναι σήμερα τα σχολεία στους Δήμους Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας λόγω του συνεχιζόμενου ψύχους που επικρατεί από το βράδυ της Κυριακής σε όλο το Νομό Έβρου. Προσωπικό και μηχανήματα των δήμων αλλά και της αντιπεριφέρειας βρίσκονται επί ποδός από τα ξημερώματα της Δευτέρας προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το εθνικό  και το επαρχιακό οδικό δίκτυο. Η χιονόπτωση έχει σταματήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες σε όλο το νομό, ωστόσο διατηρούνται οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έως -6 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που δυσχεραίνει τον καθαρισμό του οδοστρώματος.

Σχετική είδηση

Νέο κύμα κακοκαιρίας από απόψε με καταιγίδες, χιονοπτώσεις και πτώση θερμοκρασίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος