Μητσοτάκης: «Φέρνετε νομοσχέδιο που υποβαθμίζει τα ελληνικά πανεπιστήμια» (video)

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην έναρξη της τοποθέτησής του στη συζήτηση για την ανώτατη εκπαίδευση έκανε σαφές πως «Η ΝΔ θα καταργήσει το νομοσχέδιο που ψηφίσει σήμερα η κυβέρνηση».

«Το νομοσχέδιο που θα ψηφίσει σήμερα η κυβέρνηση σύντομα θα είναι παρελθόν. Η ΝΔ θα το καταργήσει», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με το νομοσχέδιο «Από το παρελθόν έρχονται και οι αντιλήψεις που το ν/σ αυτό επιβάλλει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για συνενοχή του Προέδρου της Βουλής επισημαίνοντας ότι «Η νομοθετική παρακμή του κοινοβουλίου έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δυστυχώς με την ανοχή του ΠτΒ, ο οποίος είναι πια συνένοχος».

Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για νομοσχέδιο που υποβαθμίζει τα ελληνικά πανεπιστήμια προσθέντοντας ότι «Φέρνετε το ν/σ για ΑΕΙ την τελευταία εβδομάδα λειτουργίας της Βουλής. Νομοθετείτε ερήμην της κοινωνίας με την ελπίδα ότι λείπει σε διακοπές».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νομοθετεί ερήμην του κλίματος συναίνενεσης το οποίο όπως είπε «με κόπο και αμοιβαίες υποχωρήσεις κατακτήθηκε στα θέματα της εκπαίδευσης».

«Προστατεύετε τα εγκληματικά στοιχεία, που έχουν ως ορμητήριά τους τα ΑΕΙ. Με ποιο δικαίωμα μετατρέπετε τα Πανεπιστήμια σε άβατα ανομίας;», δήλωσε από το βήμα της Βουλής.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση

Α. Τσίπρας: Περισσότερη δημοκρατία και θέσπιση ακαδημαϊκών κανόνων

Γαβρόγλου: «Επανέρχεται η Δημοκρατία στα ΑΕΙ» (audio)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος