Μητσοτάκης: Οραματίζομαι το αύριο – Αξίξουμε καλύτερα (video)

“Είµαστε εδώ για να δηµιουργήσουµε µια νέα Ελλάδα υγιή, δυνατή, υπερήφανη” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.

Δραστική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, σταθερό φορολογικό νόμο για μία πενταετία και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα δύο πρώτα χρόνια της κυβέρνησής του, υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.

Επεσήμανε επίσης ότι η υλοποίηση των ιδιωτικοποίησεων και εμβληματικών επενδύσεων, όπως το Ελληνικό και οι Σκουριές, είναι η απόλυτη προτεραιότητα του. Δεσμεύτηκε για την καθιέρωση λειτουργικού τραπεζικού συστήματος για τη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας παράλληλα με ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους αλλά και τήρηση των νόμων.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε “το λευκό μητρώο επιχειρήσεων“.

“Προσφέρουμε, είπε, κίνητρα με μειωμένες εισφορές για συνεπείς ασφαλιστικά επιχειρήσεις που σέβονται τους εργαζόμενους και δεν έχουν εργασιακές παραβάσεις. Έκανε λόγο επίσης για “απαραίτητες παρεµβάσεις στον Πτωχευτικό Κώδικα προκειµένου να παρέχεται ουσιαστική “δεύτερη ευκαιρία” και ξεκαθάρισε ότι αυτή η επιλογή, δεν αφορά τους επιχειρηματίες που αφήνουν τις επιχειρήσεις τους να χρεοκοπούν, να έχουν τα χρήματά τους στην Ελβετία, κάνουν βόλτες με σκάφη στο Αιγαίο και διεκδικούν κούρεμα δανείων. Με αυτούς θα είμαι αμείληκτος”, είπε.

Αναφερόμενος στην οικονομία, τόνισε ότι είναι “δύσκολο να επιτευχθούν τα πλεονάσματα στα οποία δέσμευσε η κυβέρνηση τη χώρα και πρόσθεσε ότι μπορούμε να αλλάξουμε το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. “Θα πετύχω να πείσω τους εταίρους ότι είναι και προς το δικό τους συμφέρον, γιατί είμαστε σοβαροί και αξιόπιστοι”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας, αλλά δεν μπορεί να δεχθεί τη φορολογική εξόντωση των πολιτών.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα τρία πρώτα νομοσχέδα που θα ψηφιστούν αμέσως μετά τις εκλογές και θα αφορούν τη νέα οργάνωση της Κυβέρνησης και της ανώτατης διοίκησης και την απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας με εγγύηση ότι ο νέος φορολογικός νόμος δεν θα αλλάξει για τουλάχιστον μία δεκαετίας και επιπλέον μείωση φορολογίας ανάλογα με τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται. Το τρίτο νομοσχέδιο αφορά στην απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης.

Αξίζουμε καλύτερα“, επανέλαβε πολλές φορές ο πρόεδρος της ΝΔ. “Οι Έλληνες δεν αξίζουμε να ζούμε στη μιζέρια και να πληρώνουμε τα ψέματα και τις αυταπάτες των μαθητευμόμενων μάγων”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Δεσμεύτηκε ότι “θα εφαρμόσει την αξιολόγηση παντού” και ότι “θα προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο κράτος“.

Ο κ. Μητσοτάκης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη νέα γενιά και την Παιδεία, που – όπως τόνισε – αποτελεί τον τρίτο πυλώνα του σχεδίου του. “Ιδρύουμε, είπε, ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα, ξεκινώντας από τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Για τους καλύτερους μαθητές. Αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικό σχολείο. Οι νόμοι Μπαλτά – Φίλη – Γαβρόγλου καταργούνται. Τα Πανεπιστήμια θα αξιολογούνται από Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας. Και μέρος της χρηματοδότησής τους θα εξαρτάται από την απόδοσή τους”.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη λήψης μέτρων για την ενίσχυση της οικογένειας και χαρακτήρισε “βόμβα στα θεμέλια του έθνους το δημογραφικό”.

Αύριο ο κ.Μητσοτάκης θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος