Νέα προσπάθεια Τζόνσον να αποσπάσει το «ναι» της βουλής (video)

Νέα απόπειρα του Μπ. Τζόνσον  να φέρει σήμερα  στην βρετανική βουλή  την  πρόταση συμφωνίας με την ΕΕ.
Αν δεν γίνει δεκτή προς συζήτηση η πρόταση από τη βουλή,  αύριο η βρετανική κυβέρνηση θα τη φέρει σαν νομοθεσία του κράτους   που ναι μεν θα συζητηθεί στη βουλή αλλά ανοίγει ο δρόμος  και η δυνατότητα να γίνουν και τροπολογίες κάτι που η κυβέρνηση θα προτιμούσε  να αποφύγει.
Οι τροπολογίες που ενδεχομένως θα κατατεθούν έχουν την δύναμη να εξουδετερώσουν το Brexit, δήλωσε στους Times υπουργός της κυβέρνησης Τζόνσον.

«Εάν δεν αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αυτό θα οφείλεται στο ότι το Κοινοβούλιο εμπόδισε την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της», δήλωσε υπουργός εξηγώντας ότι ο μόνος τρόπος για να αρθεί το αδιέξοδο είναι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών για να εξασφαλισθεί μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον πρωθυπουργό.

Δημοσιεύματα την Κυριακή  ήθελαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να δίνει παράταση στο Brexit μέχρι τον Φεβρουάριο, εάν ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δεν καταφέρει μέσα στην επόμενη εβδομάδα να εξασφαλίσει την έγκριση της Βουλής των Κοινοτήτων για τη συμφωνία που έχει προτείνει.

Η αναβολή αυτή θα είναι ευέλικτη, κάτι που σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να φύγει νωρίτερα –την 1η ή στις 15 Νοεμβρίου, τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο– εφόσον η συμφωνία επικυρωθεί στο μεταξύ, γράφει η  Sunday Times επικαλούμενη διπλωματικές πηγές.

Δεν πρόκειται πάντως να ληφθεί καμία απόφαση μέχρις ότου οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ να έχουν την ευκαιρία να αποτιμήσουν πόσες πιθανότητες έχει να περάσει από το κοινοβούλιο η Συμφωνία Αποχώρησης μέχρι την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας εξέφρασε την ελπίδα οι Βρετανοί βουλευτές να ψηφίσουν σήμερα για να προχωρήσουν σε μια συντεταγμένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείει την περίπτωση οι Ευρωπαίοι να δώσουν μια μικρή παράταση στο Brexit, αν το Λονδίνο χρειαστεί χρόνο για να περάσει τη σχετική νομοθεσία.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος