Novartis: Εμφανίστηκε και η “Αικατερίνη Κελέση”-Καταθέτει τη Δευτέρα μαζί με τον “Σαράφη” (video)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ και η δεύτερη προστατευόμενη μάρτυρας “Αικατερίνη Κελέση”. Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στις καταθέσεις ενώπιον της προανακριτικής τη Δευτέρα τόσο της ιδίας, όσο και του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία “Μάξιμος Σαράφης”, ο οποίος παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η μάρτυρας “Aικατερίνη Κελέση” θα καταθέσει στο κλιμάκιο της Προανακριτικής στις 8.30 το βράδυ της Δευτέρας, ενώ θα έχει προηγηθεί στις 4 το απόγευμα η κατάθεση του “Μάξιμου Σαράφη”, που εμφανίστηκε την Παρασκευή στη ΓΑΔΑ.

Η “Κελέση” πιθανότατα θα εξεταστεί από το κλιμάκιο τηςΠπροανακριτικής με τον ίδιο τρόπο που έχει επιλέξει ο μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης», δηλαδή με τεχνητά μέσα, με μετάδοση ήχου και αλλοίωση φωνής από διαφορετική αίθουσα.

Νωρίτερα, απαντώντας στην επιστολή των μελών της προανακριτικής, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου τόνισε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα καθορίσουν οι ίδιοι τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να καταθέσουν στην επιτροπή.

Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε δηλώσεις του τονίζει ότι έχει στοχοποιηθεί αδίκως από τους σκευωρούς του.

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση

Εν τω μεταξύ, επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως “όσες μεθοδεύσεις κι αν απεργάζονται πάλι, όλοι αυτοί που απειλούσαν τους μάρτυρες και τη Δικαιοσύνη, δεν θα παρεμποδίσουν την κατάθεση των μαρτύρων-κλειδιά”.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι “η τυφλή γραμμή σύγκρουσης που έχουν επιλέξει ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ συσκοτίζει την υπόθεση Novartis. Το αφήγημα της ΝΔ στηρίζεται σε μία “γαλάζια” λιτότητα. Γιατί όλες οι δεσμεύσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης είναι εδώ, παραμένουν ζωντανές και ισχυρές”.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι “για να υπάρξει πραγματική εξέταση των μαρτύρων πρέπει να αποκαλυφθούν με τα ονόματά τους, πρέπει να μιλήσουν κανονικά, να εξεταστούν από την Επιτροπή της Βουλής και να πάρει η όλη διαδικασία το δρόμο της”.

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος