Συνάντηση Ν. Δένδια με Ν. Αναστασιάδη – Κοινή γραμμή Κύπρου-Ελλάδας

Οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, η κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα, καθώς και η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου, σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και το πλαίσιο των τριμερών συνεργασιών με χώρες της περιοχής, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στην προεδρική κατοικία, στο Τρόοδος

Στη συνάντηση αυτή αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε ανάρτησή του στο Twitter

Ο κ. Αναστασιάδης τονίζει ότι με τον ΥΠΕΞ της Ελλάδος Ν. Δένδια είχε σήμερα μια άκρως παραγωγική συνάντηση, συζητώντας την κοινή γραμμή Κύπρου και Ελλάδας για αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων και την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Σε λίγη ώρα, κ. Δένδιας θα γίνει δεκτός στο ΥΠΕΞ από τον Κύπριο ομόλογό του Ν. Χριστοδουλίδη.

Την ίδια ώρα, την ερχόμενη εβδομάδα, με το άνοιγμα της Βουλής, δρομολογείται η κύρωση των συμφωνιών με την Αίγυπτο και την Ιταλία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

“Όλοι οι εταίροι μας, σε όλο τον κόσμο, καταδικάζουν τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και ζητούν να σταματήσουν σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, για να υπάρξει εξομάλυνση στην περιοχή”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σημείωσε μάλιστα ότι “είναι ξεκάθαρο το μήνυμα στην Άγκυρα, ότι αυτός είναι ο δρόμος, να προχωρήσουμε χωρίς εντάσεις και προκλήσεις”.

Εξελίξεις στη Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, για τις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, με κεντρικό θέμα τις εξελίξεις στη ΝA Μεσόγειο, προανήγγειλε, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

“Είναι αναγκαία, η έμπρακτη συνδρομή της ΕΕ στη διαφύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα”, τόνισε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο μεταξύ, το Ορούτς Ρέις πέρασε ξανά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ενώ σύμφωνα με την Yeni Safak, η Άγκυρα ετοιμάζεται να στείλει και τρίτο γεωτρύπανο για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή:ΕΡΤ/ Ανταπόκριση Μ. Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος