Συναντήσεις του Κ. Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες (video)

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ θα έχει διμερείς συναντήσεις.

Γύρω από το ίδιο τραπέζι με τους υπόλοιπους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, θα κάτσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Βασιλική Ακαδημία του Βελγίου.

Μία συνάντηση με πλούσια ατζέντα, αφού στο επίκεντρο θα βρεθεί τόσο η ευρωπαϊκή πορεία των χωρών των δυτικών Βαλκανίων και το προσφυγικό, ενώ χρονικά η σύνοδος συμπίπτει με το τέλος του τρίτου ελληνικού προγράμματος.

Αναφορικά πάντως με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, το οποίο δείχνει να δοκιμάζει τις αντοχές της κυβέρνησης Μέρκελ στην Γερμανία, ο πρόεδρος της ΝΔ μεταβαίνει στις Βρυξέλλες με συγκεκριμένο πλαίσιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιμείνει:

  • Στο μοίρασμα της ευθύνης για το προσφυγικό και μάλιστα την περικοπή κοινοτικών κονδυλίων σε όσες χώρες αρνούνται να την αναλάβουν
  • Στην άμεση εφαρμογή της απόφασης για την ενίσχυση της φύλαξης στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης
  • Στη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας για τους παράτυπους μετανάστες

«Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος και αναμένουμε από τους εταίρους μας στην Ευρώπη να επιδείξουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη. Δεν νοείται να υπάρχουν χώρες στην ευρωπαϊκή οικογένεια που να αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εάν επιμείνουν τότε οι περικοπές στα κοινοτικά κονδύλια που λαμβάνουν» αναμένεται να ξεκαθαρίσει ο κ.Μητσοτάκης.

Από το Βερολίνο χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει χάσει κάθε επαφή με την πολιτική, κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα.

Παράλληλα είπε ότι η ΝΔ είναι σήμερα η μόνη πολιτική δύναμη με αξιόπιστο σχέδιο για το πώς η Ελλάδα μπορεί να κάνει ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Γιάννης Τρουπής

Σχετική είδηση:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος