Θεοδωρικάκος: Έρχονται 20.000 προσλήψεις μέσα στο 2020 (video)

Επιπροσθέτως 20.000 προσλήψεις προγραμματίζονται για την διετία 2019- 2020, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο για την συνολική εικόνα των στοιχείων στον δημόσιο τομέα.

Σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό των προσλήψεων έκανε μια συνολική παρουσίαση τόσο των αριθμητικών στοιχείων για το δημόσιο τομέα (αριθμός υπηρετούντων στο Δημόσιο -τακτικό και έκτακτο προσωπικό- όπως εμφανίζεται στην ιστοσελίδας της Απογραφής καθώς και αποχωρήσεις ετών 2018-2019 που αθροίζουν περίπου 20.000) όσο και για τον αριθμό των ήδη δρομολογημένων προσλήψεων που εμπίπτουν στον κανόνα 1:1 και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες εντός του ερχόμενου έτους οι οποίες αθροίζουν στις 18.000.

Εκτός κανόνα 1:1 υπολογίζονται για την διετία 2019-2020 επιπροσθέτως 20.000 περίπου προσλήψεις.

Σε ό,τι αφορά στον προγραμματισμό προσλήψεων 2020, ανέφερε ότι αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας συλλογής των αιτημάτων από το σύνολο των φορέων του δημοσίου, προκειμένου να προτεραιοποιηθούν οι ανάγκες εντός των τιθέμενων δημοσιονομικών δεσμεύσεων.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε επίσης το Υπουργικό Συμβούλιο για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Εσωτερικών που αφορούν στα εξής:

– Στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο δρομολογείται η σύνδεση κινητικότητας και προσλήψεων για αποτελεσματικότερη στελέχωση

– Άμεση αναμόρφωση του ν. 2190/1994 προκειμένου πλην της αντικειμενικότητας να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα στις διαδικασίες προσλήψεων

– Την κατάργηση των εξαιρέσεων από την έγκριση της ΠΥΣ 33/2006 για την διαδικασία πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου εφόσον η δαπάνη για τις αποδοχές αυτών επιβαρύνει εξ’ ολοκλήρου τον κρατικό προϋπολογισμό ή καλύπτεται από επιχορήγηση του φορέα από τον κρατικό προϋπολογισμό, διάταξη που ήδη ψηφίστηκε στον ν.4635/2019.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος