Νέα φορολογική κλίμακα για όλα τα φυσικά πρόσωπα (video)

Νέα φορολογική κλίμακα για όλα τα φυσικά πρόσωπα προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που τέθηκε χθες το μεσημέρι σε δημόσια διαβούλευση, ενώ μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις και τα μερίσματα και θεσπίζεται νέα πάγια ρύθμιση οφειλών με περισσότερες δόσεις. Παράλληλα δίνονται λεπτομέρειες για την υποχρέωση ηλεκτρονικών πληρωμών των φορολογούμενων ενώ παρέχονται κίνητρα για δαπάνες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των επιχειρήσεων. 

– Αυξάνεται από 1/1/2020 ο αριθμός των δόσεων για την πάγια ρύθμιση οφειλών σε 24. Δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια

– Έως 48 οι δόσεις για έκτακτες οφειλές, όπως ο φόρος κληρονομιάς. Υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, ενώ η ελάχιστη μηνιαία δόση ανέρχεται στα 30 ευρώ. Όποιος επιλέξει να ρυθμίσει την οφειλή σε περισσότερες των 12 δόσεων θα υπάρχει προσαύξηση επιτοκίου κατά 1,5%

– Θα πρέπει να συγκεντρωθεί το 30% του πραγματικού εισοδήματος σε ηλεκτρονικές αποδείξεις. Το μέγιστο ποσό είναι 20.000 ευρώ. Εξαιρείται η εισφορά αλληλεγγύης. Όταν το 60% του εισοδήματος κάποιου δαπανάται για φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, δάνεια και ενοίκια, τότε το ποσοστό των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώσει ανέρχεται στο 20% του εισοδήματος

– Αν σε κάποιον φορολογούμενο έχει κατασχεθεί ο λογαριασμός, τότε το όριο των δαπανών που θα πρέπει να συγκεντρώσει με πλαστικό χρήμα είναι τα 5.000 ευρώ.

– Εξαιρούνται από τη συλλογή αποδείξεων όσοι έχουν συμπληρώσει το 70ό έτος ηλικίας και άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%

– Έκπτωση φόρου 40% σε όσους προχωρούν σε αναβάθμιση κτιρίων

– Μειώνεται το όριο συναλλαγών σε μετρητά από τα 500 στα 300 ευρώ

ΚΙΝΑΛ: Το φορολογικό νομοσχέδιο δεν παρέχει ουσιαστικά κίνητρα για επενδύσεις και θέσεις εργασίας

«Το φορολογικό προσχέδιο νόμου που έθεσε σε διαβούλευση η κυβέρνηση, και παρά τις επί μέρους θετικές ρυθμίσεις του, δεν απελευθερώνει την οικονομία και την κοινωνία μας από τα φορολογικά βάρη που σώρευσε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν παρέχει ουσιαστικά κίνητρα για επενδύσεις και θέσεις εργασίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, «δεν υιοθετούνται, δεν περιλαμβάνονται θετικά μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης, όπως οι προτάσεις του για παροχή φορολογικών κινήτρων σε επιχειρήσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και για φορολογική απαλλαγή για 3 χρόνια σε νέους που ανοίγουν την δική τους επιχείρηση».

«Το προσχέδιο αντιμετωπίζει επίσης με “τιμωρητική” αντίληψη την αναγκαία επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και όχι με κίνητρα, με πιο χαρακτηριστικό και αναγκαίο τη δημιουργία του ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού» προσθέτει το ΚΙΝΑΛ και καταλήγει λέγοντας ότι θα τοποθετηθεί αναλυτικά στο σύνολο του κυβερνητικού σχεδίου όταν κατατεθεί στη Βουλή.

Σχετική είδηση:Σε δημόσια διαβούλευση το νέο φορολογικό ν/σ – Σημαντικές ελαφρύνσεις (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος