Το αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα στην ατζέντα του υπ. Εμπορίου Γ. Ρος (video)

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο δισεκατομμυριούχος υπουργός των Ηνωμένων Πολιτειών Γουίλμπορ Ρος, ο οποίος συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας, όπως αυτή στο Ελληνικό και η στενότερη συνεργασία των δύο χωρών στον εμπορικό τομέα.

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τον διαγωνισμό για το Καζίνο στο Ελληνικό, που θα αποτελέσει και το πρώτο επενδυτικό σοκ στην χώρα μας ύψους 1 δις ευρώ προσελκύοντας 3 εκατ. επισκέπτες το χρόνο, ενισχύεται το αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα. Ο Αμερικανός Υπουργός Εμπορίου αποδίδει τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για την άμεση υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, όπως το αναπτυξιακό νομοσχέδιο για την διευκόλυνση των επενδυτών.

“Παρουσιάσαμε και τον αναπτυξιακό νόμο που ετοιμάζουμε, ο οποίος κατενθουσίασε τους Αμερικανούς γιατί κι εκείνοι είπαν ότι μ’ αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μεταμορφώνει τη χώρα και έρχεται η ώρα να έλθουν σοβαρές αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση”, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Λίγες μέρες πριν από την επίσκεψή του στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ και με φόντο τις συναντήσεις που θα έχει με Αμερικανούς επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανανέωσε το ραντεβού του με τον υψηλό προσκεκλημένο του για τις 25 Σεπτεμβρίου.

Η επίσκεψη του δισεκατομμυριούχου Γουιλμπορ Ρος στην Ελλάδα, η δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο, συνδέεται και με το αμερικανικό fund που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσει ποσοστό των ΕΛΠΕ.

Το ενδιαφέρον των Αμερικανών επικεντρώνεται σε επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στις υποδομές και τις μεταφορές, στην υγεία, στον τουρισμό, στην αγροδιατροφή και την καινοτομία.

Ιδιαίτερη βαρύτητα για τις ΗΠΑ έχει και η ίδια η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η Βόρεια Ελλάδα ως διεθνής πύλη προς τα Βαλκάνια και μια ευρύτερη αγορά 30 εκατομμυρίων ανθρώπων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Α. Μανουσέλη

Σχετικές ειδήσεις: Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Υπουργό Εμπορίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος