Τραγικός θάνατος 5χρονου προσφυγόπουλου στη Λέσβο (video)

Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου ενός 5χρονου προσφυγόπουλου, λίγο έξω από τον καταυλισμό στη Μόρια.

Πρόκειται για ένα παιδάκι μόλις πέντε χρόνων από το Αφγανιστάν το οποίο έχασε τη ζωή του όταν ο οδηγός ενός φορτηγού που βρισκόταν μέσα στο χώρο επιχείρησης στην περιοχή, παραδίδοντας εμπόρευμα, πήγε να στρίψει το όχημά του και πάτησε το χαρτόκουτο μέσα στο οποίο βρισκόταν το παιδάκι.

Ο οδηγός οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να διαπιστώσει τις ακριβείς συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Αιγαίου, το τραγικό συμβάν συνέβη σε αρκετή απόσταση από το χωριό της Μόριας, σε μια περιοχή όπου εδρεύουν διάφορες επιχειρήσεις, όπως μηχανουργεία, και είναι συχνές οι μετακινήσεις οχημάτων. Στο χώρο μια ΜΚΟ έχει νοικιάσει ένα κτήριο και μεταφέρει πρόσφυγες με βανάκια από το ΚΥΤ προκειμένου να τους προμηθεύσει με ρούχα. Για το λόγο αυτό και σήμερα στην αυλή του κτηρίου, την οποία χρησιμοποιεί και παρακείμενη επιχείρηση, βρίσκονταν αρκετοί Αφγανοί πρόσφυγες, όπως και μέλη της ΜΚΟ που άδειαζαν κούτες με ρούχα και τα μοίραζαν στους ανθρώπους. Το παιδάκι πήρε μια κούτα να παίξει και μπήκε μέσα. Το φορτηγό μπήκε για να παραδώσει, όπως κάθε μέρα, εμπόρευμα, και παρέσυρε το χαρτοκιβώτιο στο οποίο βρισκόταν το παιδάκι.

Στο θέμα παρενέβη με ανάρτησή του στο Facebook ο διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας. “Αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ατύχημα…. Όταν έχεις 12.000 άτομα σε χώρο για 3.000, ο θάνατος παραμονεύει παντού και με κάθε τρόπο», σημειώνει – μεταξύ άλλων- ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Η σημερινή τραγωδία με το 5χρονο παιδί στο σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» επισημαίνει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

«Οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, ο συνωστισμός, η έλλειψη στοιχειωδών υποδομών, ειδικά για τα παιδιά, είναι οι πραγματικές αιτίες της σημερινής τραγωδίας. Είναι το αποτέλεσμα του διπλού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών και της αντιδραστικής συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η σημερινή της ΝΔ» αναφέρει το ΚΚΕ στην ανακοίνωση και συνεχίζει: «Εδώ και τώρα πρέπει να κλείσουν όλα τα hotspots στα νησιά και τον Έβρο και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις και κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος. Διαφορετικά το επόμενο διάστημα θα γίνουμε μάρτυρες κι άλλων τραγικών περιστατικών».

Πηγή ΕΡΤ, ΕΡΤ Β. Αιγαίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος