Β.Α.Συρία: Ανελέητο σφυροκόπημα​ (video)

Οι μάχες μαίνονται και ο Ερντογάν διαμηνύει ότι θα πάει μέχρι τέλους συγκρίνοντας την επιχείρηση στη Συρία με την επέμβαση στην Κύπρο το 1974.​

Ανυποχώρητη η Τουρκία συνεχίζει το σφυροκόπημα στη βορειοανατολική Συρία.

Oι μάχες στις περιοχές που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων συνεχίζονται και οι φόβοι για γενίκευση εντείνονται.

Από το Μπακού ο Τούρκος πρόεδρος συγκρίνει την επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία με την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974… Δηλώνει πως είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα του. Λέει χαρακτηριστικά:

“Παρά τις απειλές και τις πιέσεις, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την επιχείρηση ως το τέλος. Είμαι ξεκάθαρος, θα ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε…”

Μετά και τη συμφωνία με τους Κούρδους μαχητές, ο Συριακός στρατός προελαύνει στην Τελ Ταμέρ, 35 χιλιόμετρα νότια της Ρας Αλ Αΐν. Οι κάτοικοι τους υποδέχονται με επευφημίες..Ο συριακός στρατός έχει μεταφερθεί και στην Αΐν Ίσα, στα βόρεια της Ράκα.

Οι Κούρδοι αναφέρουν πως η συμφωνία που πραγματοποιήθηκε με μεσολάβηση της Ρωσίας, είναι ένας συμβιβασμός για να προστατευθεί ο κόσμος… Ο συριακός στρατός μεταφέρεται και στην Αΐν Ίσα, στα βόρεια της Ράκα.

“Ήρθαμε στην Τελ Ταμέρ για να αντιμετωπίσουμε την τουρκική επίθεση εναντίον της Συρίας και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των οικογενειών”, λέει Σύρος στρατιώτης.

Ανάλογο το σκηνικό και στη Μανμπίζ, όπου όμως οι Σύροι μαχητές που υποστηρίζουν την Τουρκία μιλούν για έναρξη των επιχειρήσεων τους εκεί.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ξεκαθαρίζει πως η Ρωσία σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε ούτε να σκεφτεί ένα πόλεμο μεταξύ Συρίας και Τουρκίας…Λέει ο κ. Πεσκοφ: “Από την αρχή της επιχείρησης και σε πολλές περιπτώσεις η ρωσική πλευρά ξεκαθάρισε πως δεν θα δεχτεί καμία πράξη που θα διαταράξει την διαδικασία πολιτικής λύσης στην Συρία ή θα δημιουργήσει νέα ένταση”.

Μετά την απόδραση εκατοντάδων οικογενειών Τζιχαντιστών από τις φυλακές της Αΐν Ίσα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας κατηγορεί τους Κούρδους πως απελευθέρωσαν όσους κρατούνταν και στην Ταλ Αμπιάντ. Δείχνουν μάλιστα και εικόνες από την άδεια φυλακή..

Μέσω τουίτερ και ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει πως ίσως αυτή ήταν μία ενέργεια των Κούρδων για να μην προχωρήσει στην αποχώρηση των στρατευμάτων. Λέει ο Τράμπ: “Οι Κούρδοι ίσως απελευθερώνουν κάποιους για να μας κάνουν να εμπλακούμε. Θα είναι εύκολο να τους πιάσει η Τουρκία, ή τα ευρωπαϊκά έθνη από τα οποία προήλθαν αλλά θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα…”

Επιμέλεια: Ζέτα Κονταξή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος