Αντιδράσεις και πολιτική αντιπαράθεση για την αποφυλάκιση του Επ. Κορκονέα (video)

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος από χθες το απόγευμα βρίσκεται εκτός των φυλακών Δομοκού. Αν και το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας το έκρινε εκ νέου ένοχο με άμεσο δόλο για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου και σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζεται το βράδυ στα Εξάρχεια.

“Η κυβέρνηση παγίως δεν σχολιάζει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης”

“Οι αιτίες που οδηγούν στην αποφυλάκιση Κορκονέα είναι δύο και αφορούν στο νέο ποινικό κώδικα που ψήφισε μόνος του και εσπευσμένα ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εθνικές εκλογές. Η πρώτη είναι η αλλαγή των προϋποθέσεων για την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως του προτέρου εντίμου βίου, που ανοίγει το δρόμο για να την αξιοποιήσουν ακόμη και δράστες ειδεχθών εγκλημάτων. Η δεύτερη είναι η αλλαγή του ανώτατου ορίου της ποινής που θα μπορούσε να επιβληθεί μετά την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως, το οποίο περιορίζεται πλέον από τα 20 στα 15 έτη» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Στέλιος Πέτσας.

Χαρίτσης: Πρόκειται για συνειδητό ψεύδος

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέδεσε την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα με τον νέο Ποινικό Κώδικα. Πρόκειται για συνειδητό ψεύδος», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.
Σε δήλωσή του, ο κ. Χαρίτσης αναφέρει ότι «ο νέος Ποινικός Κώδικας δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την προβληματική ετυμηγορία του δικαστηρίου που αναγνώρισε το ελαφρυντικό “του πρότερου σύννομου βίου” και οδήγησε στην αποφυλάκιση Κορκονέα».

Η κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό αλλά επιλέγει τη λασπολογία. Όπως γνωρίζει ότι η απόφαση του δικαστηρίου προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα των δημοκρατικών πολιτών», προσθέτει ο κ. Χαρίτσης.

ΚΝΕ: Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας

Την ίδια ώρα σε ανακοίνωση της ΚΝΕ επισημαίνεται: “Αυτή η δικαστική απόφαση, με την προκλητική αναγνώριση “ελαφρυντικών” στον δολοφόνο ενός 15χρονου, αξιοποιώντας και τις διατάξεις του νέου αντιδραστικού Ποινικού Κώδικα, προκαλεί δικαιολογημένα το αίσθημα δικαίου του λαού και της νεολαίας και στρώνει το έδαφος για ένταση της καταστολής και της ασυδοσίας”.

Η ΚΝΕ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 10:00 π.μ. στον Άρειο Πάγο και στις 11:30 π.μ. στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Λαϊκή Ενότητα: Πρόκληση για το λαϊκό κίνημα και ιδιαίτερα για τη νεολαία

“Τέτοιες αποφάσεις σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ίδρυση φυλακών τύπου Γ’, για επαναφορά των εγκληματικών ομάδων ΔΙΑΣ και
ΔΕΛΤΑ στην ΕΛΑΣ, για κατάργηση του ασύλου κ.ά. αποτελούν ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Οπλίζουν το χέρι του κάθε επίδοξου Κορκονέα”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Ενότητα.

ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Προκόπης Αγγελόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος