Τη Δευτέρα ύστατες προσπάθειες Ερντογάν στις Βρυξέλλες-Η τουρκική ακτοφυλακή-Τι λέει η Αθήνα

Επιφυλάξεις της Αθήνας για την είδηση που μετέδωσε τo Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) σχετικά με την ανακοίνωση της ακτοφυλακής της Τουρκίας ότι “οι παράτυποι μετανάστες δεν μπορούν να επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο, επειδή αυτό είναι επικίνδυνο”. Η τουρκική ακτοφυλακή, επικαλείται εντολή Ερντογάν. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα ο Ερντογάν θα πάει στις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές θα επιχειρήσει να συνδυάσει την Ιντλιμπ με την κατάσταση των μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Είναι κάτι που επικαλείται η Τουρκία όταν γίνεται μια προσπάθεια να θολώσει τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί. Μην ξεχνάμε και τη στάση της τουρκικής ακτοφυλακής μέχρι και χθες.

Επιφυλακτικότητα εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Κρατάμε μικρό καλάθι για τις δηλώσεις, είπε ο κ. Πέτσας στο Open, διαπιστώνοντας παράλληλα μια αναδίπλωση του κ. Ερντογάν. Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι ο Ερντογάν, βλέπει ότι απομονώνεται και ξέρει ότι έχει να επιλέξει μεταξύ δύο δρόμων. Είτε θα αλλάξει πολιτική και θα τύχει οικονομικής ή άλλης στήριξης από την Ευρώπη, είτε θα συνεχίσει αυτή την αδιέξοδη πολιτική και θα υποστεί κυρώσεις, κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στο Mega είπε ότι συνιστά «άμεση παραδοχή από πλευράς Τουρκίας ότι επέτρεπε τη διέλευση μεταναστών τόσα χρόνια, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες από ελληνικής πλευράς».

Ο Ερντογάν είναι στριμωγμένος στη Συρία και θέλει να δείξει ότι ο εκβιασμός του στην Ευρώπη έπιασε και έτσι πάει στις Βρυξέλλες ελπίζοντας ότι θα δώσει μια παράσταση (με αιχμές εναντίον Ελλάδας και ΕΕ) και θα πάρει την οικονομική ενίσχυση που θα τού υποσχεθούν και θα εμπλέξει το μεταναστευτικό/προσφυγικό με την κατασταση σε Ιντλιμπ ώστε να έχει ένα αντίβαρο στους Ρώσους.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, DPA

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος