Η Ε. Πενταράκη μεταδίδει από την Στογιάνκα – Εγκλωβισμένοι μέσα στα σπίτια τους οι άμαχοι (video)

Στην κατεστραμμένη πόλη Στογιάνκα, βρέθηκε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Ευτυχία Πενταράκη, η οποία εδώ και μέρες μεταδίδει την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία που μετρά 34 ημέρες από την ρωσική εισβολή και τις ανθρώπινες ιστορίες που διαδραματίζονται πίσω από τα χαλάσματα των σπιτιών.

Η απεσταλμένη της ΕΡΤ μπήκε σε ένα σπίτι στην πόλη που απέχει μόλις 6 χλμ. από το Ιρπίν, όπου ζει μια κατάκοιτη γυναίκα και η κόρη της, η οποία δίχως μεταφορικό μέσο έχει εγκλωβιστεί εκεί.

«Δέκα άτομα έχουν μείνει στην πόλη που απέχει 6 χλμ. από το Ίρπιν. Η Τατιάνα έμεινε στο σπίτι για να φροντίζει την ηλικιωμένη μητέρα της, διακινδυνεύοντας  τη ζωή της όσο και των φίλων της που προσέτρεξαν για βοήθεια. Από τους βομβαρδισμούς καταστράφηκε το όχημά τους και εγκλωβίστηκαν και αυτή στην έρημη πόλη, μεταδίδει στην ανταπόκρισή της η Ε. Πενταράκη.

Ένας κρατήρας στην αυλή μαρτυρά ότι ο πόλεμος χτύπησε το κατώφλι της οικογένειας της Τατιάνας. Σπασμένα τζάμια και διαλυμένες λαμαρίνες δείχνουν την σφοδρότητα των ρωσικών χτυπημάτων στην μονοκατοικία. Με κόντρα πλακέ στα παράθυρα για να περιορίσουν το κρύο και δίχως ρεύμα για να ζεσταθούν, οι δύο γυναίκες περιμένουν βοήθεια. Αυτή είναι άλλη μια ιστορία που δείχνει το δράμα που ζουν οι άμαχοι στην Ουκρανία.

Αποστολή Ουκρανία: Ρεπορτάζ: Ευτυχία Πενταράκη, Κάμερα: Χάρης Καλαμπόκης – Αγγελος Μισιρλής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος