Κίεβο: Χτυπήθηκε μονοκατοικία στον δρόμο του εργοστασίου Αντόνοφ – Εικόνες από την κάμερα της ΕΡΤ

«’Εμειναν μόνο ντουβάρια, είναι τρέλα αλλά και θαύμα ότι ζει το ζευγάρι που έμενε στην μονοκατοικία που επλήγη λίγο νωρίτερα, είπε η απεσταλμένη της ΕΡΤ στο Κίεβο, Ευτυχία Πενταράκη, ενώ η κάμερα του Χάρη Καλαμπόκη, στράφηκε στους Ουκρανούς πυροσβέστες που μάταια προσπάθησαν να σώσουν το σπίτι.

Το ζευγάρι έχασε τα πάντα , εκτός από «ταυτότητα και πολύτιμα έγγραφα», καθώς η γυναίκα κατάφερε να τα πάρει πριν το σπίτι παραδοθεί στις φλόγες.

Η γάτα του ζευγαριού εγκλωβίστηκε και δεν τα κατάφερε.

Ο νέος στόχος των ρωσικών δυνάμεων βρίσκεται στην περιοχή Ζιατοσίνκι, κοντά στην οδό Τουπόλεβα και το εργοστάσιο κατασκευής των αεροσκαφών Αντόνοφ , σύμφωνα με την απεσταλμένη της ΕΡΤ.

Σε προηγούμενη σύνδεση η Ευτυχία Πενταράκη είχε επισημάνει ότι στις 7 το πρωί, όπως κάθε ημέρα στο Κίεβο, ακούστηκε ο εθνικός ύμνος που για τους αμάχους σημαίνει ότι μπορούν να βγούν από τα καταφύγια, ωστόσο μαζί ήχησαν και οι σειρήνες, στον απόηχο και των επιθέσεων με μη επανδρωμένα drone «καμικάζι» που χθές έπληξαν και την Ακαδημία Επιστημών του Κιέβου.

Περισσότερα από 159 άτομα, μεταξύ αυτών «σαμποτέρ που κυκλοφορούσε στο μετρό ντυμένος ως μοναχός αλλά και 25μελής ομάδα με στολές της ουκρανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, έχουν συλληφθεί για απόπειρες δολιοφθοράς μέχρι και απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Ζελένσκι.

Στρατηγική χαρακτηρίζεται η ανακατάληψη της πόλης Μακαρίβ, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον τον όδικό άξονα προς Κίεβο από την πόλη που απέχει 50 χιλιόμετρα στα δυτικά.

Χωρίς ενισχύσεις, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ακινητοποιηθεί και αποδυναμώνονται, συνεχίζοντας ωστόσο τις πυραυλικές επιθέσεις, σύμφωνα με την Ευτυχία Πενταράκη.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος