Ο Νίκος Παππάς εφ΄ όλης της ύλης στην ΕΡΤ (video)

Στην θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, τα ελληνοτουρκικά και στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη, την εγκληματικότητα, το ΚΑΣ και το Σκοπιανό αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός  Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης  Νίκος Παππάς.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο Ν. Παππάς χαρακτήρισε εξαιρετικά τα σημάδια ανάκαμψής της από τις αρχές του χρόνου και τόνισε ότι όλοι συζητάμε πια για την επόμενη μέρα.

Τα πλεονάσματα είναι μεγαλύτερα από τα συμφωνηθέντα για την μείωση του χρέους, τόνισε, και σημείωσε ότι ο κατώτατος μισθός και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας πρέπει να επανέλθουν.

Αναφερόμενος στο χθεσινό δημοσίευμα της Handelsblatt τόνισε ότι η ουσία της διαρροής στην εφημερίδα δείχνει κάτι πολύ θετικό, ότι τα δάνεια του ESM θα είναι χαμηλότοκα και δεν θα χρειάζεται να δαπανάται για τον δανεισμό μεγαλύτερο ποσό. Χαρακτήρισε εξαιρετικά τα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας από τις αρχές του χρόνου.

Η κανονικότητα – πρόσθεσε – θα έρθει όταν η ανεργία θα επανέλθει σε ποσοστά ανεκτά για μια δυτικοευρωπαική χώρα. Εκτίμησε ότι πολύ σύντομα θα πέσει κάτω από 20% και ως το τέλος της κυβερνητικής θητείας θα έχει πέσει ακόμα χαμηλότερα.

Η Ελλάδα έχει κάθε συμφέρον να έχει κλίμα ηρεμίας και αυτό προϋποθέτει σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, είπε ο Ν. Παππάς αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά.

«Έχουμε αξιοποιήσει στο έπακρον όλα τα διπλωματικά μας μέσα, αλλά κάνουν λάθος όσοι θεωρούν ότι είμαστε ένα αδύναμο κράτος. Θα αποφασίσουμε την σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών αν το κρίνουμε. Ο διάλογος είναι πάντα χρήσιμος» τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος