Tα μηνύματα των κομμάτων για την 25η Μαρτίου

Στη δημοσιότητα έδωσαν τα πολιτικά κόμματά και οι επικεφαλής τους, τα μηνύματά τους για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στο μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, αναφέρονται τα εξής: «Η 25η Μαρτίου είναι έμπνευση και κίνητρο για όλες τις γενιές των Ελλήνων, αλλά και διαχρονικό παράδειγμα για όλους τους λαούς της οικουμένης.
Μας διδάσκει πως ακόμη κι ένας μικρός λαός είναι ικανός να νικήσει μια πανίσχυρη αυτοκρατορία, όταν στη σημαία του γράφει την απόφαση Ελευθερία ή Θάνατος.
Σήμερα, που η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη μιας πολύπλευρης κρίσης, στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, και με ενεργές απειλές για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, την εθνική μας ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη, μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ο οδικός χάρτης της μνήμης, όπως τον χάραξε το ‘21 και τον απεικόνισε ο Γιάννης Ρίτσος:
Μικρός λαός και πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι.
Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και στους Έλληνες απανταχού στον κόσμο!».

Για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 2022 o Nίκος Ανδρουλάκης πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα μας γεμίζει με υπερηφάνεια και πίστη για να ανταποκριθούμε στα προτάγματα της εποχής μας.

Υποκλινόμαστε μπροστά στη θυσία των Αγωνιστών του 1821, που έδωσαν υπόσταση στον άσβεστο πόθο για την ελευθερία και την ανεξαρτησία.

201 χρόνια μετά την εθνική παλιγγενεσία, η πατρίδα μας βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο σταυροδρόμι.

Η ενεργειακή κρίση, το κύμα ανατιμήσεων και η ανάταξη της ελληνικής οικονομίας μετά την πανδημία τοποθετούν αδιαπραγμάτευτα στο κέντρο της πολιτικής μας τους πιο αδύναμους. Τη μείωση των ανισοτήτων και την δημιουργία μιας κοινωνίας δίκαιης ανάπτυξης για την ευημερία όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων.

Οφείλουμε να χαράξουμε νέες σύγχρονες πολιτικές που θα αναβαθμίσουν το παραγωγικό οικονομικό μοντέλο της χώρας και θα προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας.

Με το υπόδειγμα μας στην άσκηση της πολιτικής να απηχούμε την διαφάνεια, την αξιοκρατία, τον παραγωγικό λόγο προς όφελος των συμφερόντων του ελληνικού λαού».

Aπό την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του KKE Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρει τα εξής: «Η επανάσταση του 1821, ως γνήσιο «τέκνο» της εποχής της, διδάσκει ότι η “σωστή πλευρά της ιστορίας” είναι αυτή που κινεί τον τροχό της κοινωνικής εξέλιξης προς τα μπρος, είναι ο δίκαιος αγώνας των καταπιεσμένων ενάντια στις κοινωνικές τάξεις που, σε κάθε ιστορική περίοδο, εκφράζουν το “παλιό” και “ξεπερασμένο”.

Στη σημερινή εποχή, ο σοσιαλισμός αποτελεί τη μοναδική προοδευτική απάντηση απέναντι στο γερασμένο καπιταλιστικό σύστημα. Αυτός είναι ο δρόμος, για να μπει τέλος στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και βαρβαρότητα, για τη συναδέλφωση των λαών».

Το μήνυμα του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλου, για την 25η Μαρτίου, είναι: «Ελλάδα ψηλά το κεφάλι!
Ελευθερία για τους Έλληνες».

Το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Η επέτειος της Επανάστασης του 1821 μας θυμίζει τα “προαπαιτούμενα” μιας χώρας και ενός λαού που δεν υποτάσσεται.

Το 1821 οι ήρωες και οι ηρωίδες της Επανάστασης που γέννησε την χώρα μας, μας έδωσαν το δικαίωμα να ελπίζουμε σε έναν τόπο που θα διαφεντεύεται από το λαό του, επιλέγοντας συνειδητά να αγωνιστούν, μη αναλογιζόμενες/οι την δυσκολία, τους αρνητικούς συσχετισμούς και το “κόστος”, καθώς γνώριζαν ότι η υποταγή συνιστά τη χειρότερη μορφή “περιπέτειας”.

Οι ηρωίδες και οι ήρωες μας δεν ήταν ήρωες και ηρωίδες επειδή δεν φοβόντουσαν, ούτε επειδή είχαν εκπονήσει κάποια “μελέτη” σχετικά με το κόστος και το όφελος που τους υποδείκνυε ότι «συμφέρει» περισσότερο μια Επανάσταση σε σχέση με την υποταγή.

Ήταν ηρωίδες, ήρωες, επειδή, παρά τον φόβο τους, παρά την πλάστιγγα του ιδιωτικού συμφέροντος που έγερνε σαφώς υπέρ της υποταγής και υπέρ του «πού να τα βάλουμε τώρα μια χούφτα άνθρωποι με την Πύλη;», αποφάσισαν ότι άλλο είναι το συμφέρον και άλλο το καθήκον.

Ότι καλύτερα μιας ώρας, ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια, σκλαβιά και φυλακή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος