Βασικές οδηγίες για το νέο εκδοτικό

Πώς κάνουμε νέα ανάρτηση, πώς επεξεργαζόμαστε το κείμενο, πώς ενθέτουμε εικόνες & πολυμέσa, πώς καθορίζουμε τη σειρά των «πρωτοσέλιδων» και άλλες μικρές απολαύσεις

Κλικ εδώ για ολόκληρο το βίντεο από την ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για το νέο εκδοτικό περιβάλλον.

Με προσθήκη νέου άρθρου, αφού δώσουμε τίτλο στα μεγάλα γράμματα, με απλό [Enter] κατεβαίνουμε στην πρώτη παράγραφο και γράφουμε (εισάγουμε νέα παράγραφο ή με [Enter] ή με το σύμβολο [] ή με το [+] και κατόπιν [νέα παράγραφο]).

Τα περισσότερα λειτουργούν και με απλό [Copy – Paste] (εικόνες, λινκ, κώδικας, κλπ), αλλά για τα πάντα υπάρχουν και συγκεκριμένες εντολές ένθεσης, είτε απευθείας από το σύμβολο [+] που ανοίγει με τα συνηθέστερα χρησιμοποιούμενα στην παράγραφο που δουλεύουμε, αλλά βρίσκεται και πάντοτε στην πάνω αριστερή πλευρά του χώρου εργασίας μας (νέα παράγραφος, ένθεση εικόνας, κώδικας custom HTML, μεσότιτλος, κλπ) είτε από το [+] και κατόπιν [Browse All / Εξερευνήστε τα πάντα], ώστε να έχουμε μπροστά μας όλα τα πιθανά μπλοκ, κείμενο, media, στοίχιση και άλλα πιο εξελιγμένα.

Σε επίπεδο επεξεργασίας, με επιλεγμένο κάποιο κείμενο αυτόματα ανοίγει αναδυόμενο παράθυρο με τις συνηθέστερες λειτουργίες, μορφοποίηση, κλπ, και προσαρμόζονται αναλόγως και οι μπάρες πάνω και δεξιά.

Βασικές οδηγίες για το νέο εκδοτικό

Εικόνες & Πολυμέσα

Για να ενθέσουμε εικόνα, το κάνουμε όπως και στο παλιό εκδοτικό, αλλά δέχεται και [Copy – Paste] ή και URL από εικόνα που βρίσκεται ήδη κάπου στο διαδίκτυο. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για το Featured Image, όμως εκεί δεν δέχεται [Paste] (ένα κόλπο είναι ότι παστάρουμε την εικόνα εντός του κειμένου ως μπλοκ, την περνά αυτόματα στη Βιβλιοθήκη, την παίρνουμε από τη Βιβλιοθήκη για Featured κι έπειτα την πετάμε από το κυρίως σώμα).

Βασικές οδηγίες για το νέο εκδοτικό
Βασικές οδηγίες για το νέο εκδοτικό

Για να ενθέσουμε σειρά εικόνων, διαλέγουμε [Gallery] από το [+] και προχωράμε όπως και στο παλιό εκδοτικό.

Για βίντεο, καταρχάς ισχύει ακόμη ο παλιός τρόπος με iFrame, οπότε ανοίγουμε μπλοκ [Custom HTML / Προσαρμοσμένου Κώδικα] κι εκεί μέσα παστάρουμε τον κώδικά μας.

Βασικές οδηγίες για το νέο εκδοτικό


Εναλλακτικά, μεταφορτώνουμε το βίντεό μας στη Βιβλιοθήκη σα να ήταν οποιοδήποτε αρχείο εικόνας και το διαχειριζόμαστε έτσι, φτάνει να μην ξεπερνά το όριο μεγέθους που έχει τεθεί για μεταφόρτωση. Ισχύουν οι γενικοί κανόνες που ισχύουν και για εικόνες, ένθεση από Βιβλιοθήκη, Μεταφόρτωση, ένθεση από υπάρχον URL στο διαδίκτυο.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο διαχειριζόμαστε και τα ηχητικά (.mp3, etc), από τα Πολυμέσα και τη Βιβλιοθήκη, σα να ήταν βίντεο ή εικόνες.

Βασικές οδηγίες για το νέο εκδοτικό

Youtube, Twitter, etc.

Ένα απλό [Copy – Paste] με το ακριβές URL του βίντεο γιουτούμπι, ή του τουί, ή κάποιας ανάρτησης, συνήθως καταλήγει σε ωραιότατη ενσωμάτωση του περιεχομένου που επιθυμούμ劷 εφόσον δε δουλέψει -ή δε δουλέψει σωστά- έτσι, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα του Custom HTML όπου ενθέτουμε κώδικα ενσωμάτωσης, ή από το [+] στο [Όλα -> Embeds / Ενσωματώσεις], όπου προσφέρονται αυτοματισμοί για ειδική ενσωμάτωση σχεδόν για τα πάντα που μπορεί κανείς να συναντήσει στο διαδίκτυο.

Πρωτοσέλιδα & σειρά θεμάτων

Από την αριστερή μπάρα, με την επιλογή [Homepage] ανοίγει το περιβάλλον όπου διαχειριζόμαστε τα πρωτοσέλιδα.
Το πρώτο [Hero post] είναι αυτό που είχαμε βαφτίσει Featured, τα δύο επόμενα [Leading Posts] είναι τα δύο ακριβώς κάτω από το κεντρικό και τα [Grid Posts] είναι τα υπόλοιπα έξι που αναδεικνύουμε στην κεντρική μας.
Με drag & drop από τη λίστα στην αριστερή μπάρα τοποθετούμε τα θέματα όπως τα θέλουμε, διαγράφοντας τα προηγούμενα. Αν χρειαστεί, κάνουμε αναζήτηση με τον τίτλο του θέματος.

Στην αριστερή μπάρα, στην επιλογή [Κατηγορίες] ορίζουμε το θέμα που θα εμφανίζεται πρώτο σε κάθε μια κατηγορία (π.χ., Οικονομία, Κόσμος), με τον ίδιο τρόπο.

Αναλόγως, στην επιλογή [Περιφερειακοί Σταθμοί] καθορίζουμε το θέμα που εμφανίζεται πρώτο στη γενική κατηγορία Περιφέρεια και από κάτω στον εκάστοτε Περιφερειακό Σταθμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος