Αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση από τη Bουλή στο Eurogroup

Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση  και  την υπερψήφιση από το ελληνικό κοινοβούλιο της συμφωνίας  της  κυβέρνησης  με τους εκπροσώπους των δανειστών σειρά έχει τώρα η συνεδρίαση  του Eurogroup στο οποίο, εκτός  απροόπτου, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να εγκρίνουν σήμερα το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Από την   πλευρά του Βερολίνου είχαν εκφρασθεί επιφυλάξεις  αλλά  όπως δηλώνει πηγή της ΕΕ στην φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat  «ακόμη και η Γερμανία συμφωνεί», μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας από την ελληνική βουλή. Είναι χαρακτηριστικό  ότι το θέμα αποτέλεσε  «πρωτοσέλιδο» στις ηλεκτρονικές εκδόσεις του γερμανικού τύπου.

Οι χώρες της Ευρωζώνης αποδέχονται το πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, ακόμη και η Γερμανία συμφωνεί, τονίζει στην εφημερίδα του Ελσίνκι η ίδια πηγή, που δεν κατονομάζεται. Η συνάντηση δεν πρόκειται να είναι τρομακτικά δύσκολη. Το θέμα της Ελλάδας έχει συζητηθεί διεξοδικά και θα ήταν πολύ παράξενο αν το Eurogroup δεν ενέκρινε το πακέτο της βοήθειας, σημειώνει η ίδια πηγή και προσθέτει: Η συναίνεση μεταξύ των χωρών μελών της ευρωζώνης αυξάνεται αλλά και η Γερμανία δεν φαίνεται ότι θα αντιταχθεί.

Σε ανακοίνωση της  η Κομισιόν  εξέφρασε σήμερα την πεποίθησή της ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εγκρίνουν το πρόγραμμα στήριξης ύψους 85 δισεκ. ευρώ για την Ελλάδα, μετά την υπερψήφισή του από το ελληνικό κοινοβούλιο.

“Θεωρούμε ενθαρρυντική την τελεσίδικη ψήφο του ελληνικού κοινοβουλίου σήμερα το πρωί και έχουμε την πεποίθηση ότι ένα θετικό αποτέλεσμα είναι απολύτως εφικτό σήμερα” κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις Βρυξέλλες, δήλωσε μία εκπρόσωπος στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Επίσης, δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στην Γαλλία  η πρώτη θετική  αντίδραση ήρθε από τον  υπουργό Μισέλ Σαπέν  ο οποίος δήλωσε ότι το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για να πετύχει .Ευχαριστημένος δηλώνει  και ο  Γερούν Ντάισελμπλουμ με την ελληνική ψηφοφορία.

Εξ άλλου  η Ντέλια Βελκουλέσκου, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, σε δήλωσή της ξεκαθαρίζει οτι το «Το ΔΝΤ θα προβεί σε εκτίμηση της συνδρομής του στην περαιτέρω χρηματοδότηση της Ελλάδας μόλις έχουν γίνει τα βήματα σχετικά με το πρόγραμμα των αρχών και της ελάφρυνσης του χρέους»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος