Αλεξιάδης: Kρατήστε όλες τις αποδείξεις-έκκληση στους αγρότες για διάλογο

Να κρατήσουν όλες τις αποδείξεις κάλεσε τους φορολογούμενους ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, διευκρινίζοντας ότι για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου δεν θεωρείται απαραίτητη η συλλογή αποδείξεων από ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Όσον αφορά το επόμενο έτος ωστόσο, ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε την κατάθεση διάταξης που θα συνδέει το αφορολόγητο με «αποδείξεις που σχετίζονται με την τράπεζα», δίχως να διευκρινίσει ποιες δαπάνες θα δικαιολογούνται.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο ίδιος τόνισε πως στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου θα υπολογίζονται όλες οι δαπάνες μέσω πλαστικού χρήματος, είτε αυτές έγιναν με τη χρήση κάρτας είτε μέσω διαδικτύου.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «πιέζουμε όσο γίνεται περισσότερο στο θέμα των τραπεζικών προμηθειών», ενώ ξεκαθάρισε ότι σε βάθος χρόνου οι συναλλαγές με τις κάρτες θα γίνουν υποχρεωτικές για όλες τις επιχειρήσεις.

Ερωτηθείς για τα σενάρια αλλαγών στα κριτήρια φορολόγησης, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι «υπάρχουν πολύ καλές ειδήσεις στο θέμα αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι όσο η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη».

«Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε βάρος στα υψηλά από τα χαμηλά και πολύ χαμηλά εισοδήματα» συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας ότι «θα υπάρξουν πολύ θετικές ειδήσεις».

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι ειδοποιητήρια για τα ανασφάλιστα οχήματα και όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ θα στείλει έως τα τέλη Φεβρουαρίου το υπουργείο Οικονομικών, προσθέτοντας ότι γίνονται διασταυρώσεις για να εντοπιστούν αυτές οι δύο κατηγορίες οχημάτων.

«Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν αυτοκίνητα τα οποία δεν είναι ασφαλισμένα», τόνισε.

Ειδοποιήσεις θα σταλούν, επίσης, όπως είπε ο υπουργός, στους 800.000 ιδιοκτήτες που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και δεν έχουν καταθέσει πινακίδες. Ανέφερε εμμέσως ότι εξετάζεται αλλαγή στη φορολογία των αυτοκινήτων, λέγοντας ότι «τα αυτοκίνητα έχουν φορολογηθεί υπέρμετρα».

Σχετικά με τις φορολογικές κλίμακες σημείωσε πως για τους άνεργους και τους φοιτητές θα έρθει σύντομα διάταξη στην οποία θα αλλάξουν τα κριτήρια φορολόγησης, λόγω τεκμηρίων, ενώ αναφερόμενος σε δημοσιεύματα για τις αλλαγές στις φορολογικές κλίμακες, υποστήριξε ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

«Υπάρχουν πολύ καλές ειδήσεις στο θέμα αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι όσο η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε βάρος στα υψηλά, από τα χαμηλά και πολύ χαμηλά εισοδήματα» συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας ότι «θα υπάρξουν πολύ θετικές ειδήσεις».

Απηύθυνε έκκληση για διάλογο στους αγρότες, λέγοντας: «Είμαι διατεθειμένος να πάω οπουδήποτε για να κάνω διάλογο με τους αγρότες».

Πρόσθεσε ότι δεν μπορώ να ακούει «για 12.000 αφορολόγητο, τη στιγμή που δεν φορολογείται η επιδότηση. Στις 12.000 που έχουν αίτημα οι αγρότες, αντιστοιχεί στο 96% των φορολογικών τους δηλώσεων, κάτι που σημαίνει ότι κανένας δεν θα πληρώνει φόρους».

Η κυβέρνηση κάνει υπομονή και έκκληση για διάλογο: Να έρθουν οι αγρότες όπου θέλουν και να κουβεντιάσουμε» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Αναφερόμενος, στο ζήτημα της φορολόγησης καπνού, αλκοόλ και πετρελαίου, σημείωσε: «έχουμε ήδη δεδομένα ότι για την αύξησή της και πήραμε το μάθημά μας» εννοώντας τη χαμηλή εισπραξιμότητα και τη φοροδιαφυγή.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΝΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος