Ανακεφαλαιοποίηση Τραπεζών & Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Καθοριστικές οι συναντήσεις που θα έχουν στις 13.30 οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας με τους επικεφαλής των θεσμών.  Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών των κ.κ. Τσακαλώτου και Σταθάκη με το κουαρτέτο.

Κυβερνητικές πηγές, επισημαίνουν πως οι διαπραγματεύσεις σε αυτά τα δύο κρίσιμα μέτωπα, θα κρίνουν αν μπορεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για κλείσιμο της συμφωνίας έως τα μέσα Αυγούστου και να εκταμιευθεί η πρώτη δόση του δανείου στις 20 Αυγούστου.

Πηγές των θεσμών πάντως, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ενός νέου δανείου-γέφυρα, τη στιγμή που υπάρχουν αποκλίσεις και ενδεχομένως να απαιτηθούν προσαρμογές.

Όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο τελικό σχήμα του νέου ταμείου και ο υπουργός Οικονομικών θέλει να δώσει έμφαση στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ώστε να αποφέρει διαρκή έσοδα.

Παράλληλα, σήμερα θα συζητηθούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων τα εργασιακά, για τα οποία είχε ήδη συνάντηση ο υπουργός Εργασίας με τους επικεφαλής των θεσμών.

Στόχος μας είναι η αναστροφή της απορρύθμισης της μνημονιακής πενταετίας, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν ότι δεν θίγονται τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Σημείο τριβής, ωστόσο, παραμένει η σταδιακή κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και συγκεκριμένα η χρονική εφαρμογή των αλλαγών και η αύξηση των ενδιάμεσων ορίων.

ΠΗΓΗ: Α’ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΦΩΤΟ: INTIME.GR

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος