Ανατροπές στη φορολογία φέρνει το νέο έτος (vid)

Διεύρυνση της φορολογικής βάσης θα φέρει ο νέος χρόνος, ώστε να πληρώνουν όλοι, στο μέτρο που τους αναλογεί. Το αφορολόγητο θα συνδεθεί με το πλαστικό χρήμα, ενώ στους σχεδιασμούς, είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, θα γίνουν αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, οι οποίες θα έχουν αναδρομική ισχύ, θα καλύψουν δηλαδή μέρος του 2015, και όλο το 2016, κάτι που σημαίνει ότι αυτές οι αναπροσαρμογές θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα.

Μέσα στο 2016 θα έχουμε την προετοιμασία ενός καινούργιου συστήματος προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών, που θα παρακολουθεί τις εμπορικές τιμές των ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αυξομειώσεις θα κυμαίνονται ανάμεσα στο 5-20%.

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τα νομικά προβλήματα που θα προκύψουν από την αναπροσαρμογή, καθώς οι αντικειμενικές τιμές συνδέονται με 30 φόρους και τέλη.

Εξάλλου, παρατείνεται το μέτρο της απόσυρσης ΙΧ, και τους πρώτους μήνες του 2016. Όπως είπε στην ΕΡΤ ο Τρύφων Αλεξιάδης, η σχετική απόφαση θα υπογραφεί τις επόμενες μέρες.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος