Ισχυροποιείται η άνοδος στο Χρηματιστήριο με τα μάτια στη συμφωνία

Μεγαλύτερα κέρδη καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, λαμβάνοντας ώθηση τόσο από τις τραπεζικές μετοχές όσο κι από άλλες της μεγάλης κεφαλαιοποίησης με τον όγκο των συναλλαγών να παραμένει χαμηλός. Η προσοχή όλων των συμμετεχόντων εστιάζεται στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.

Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου κατέγραφε κέρδη 1,38% αναρριχώμενος στις 685,65 μονάδες. Ο συναλλακτικός τζίρος ήταν χαμηλός και διαμορφωνόταν πάνω από τα 19 εκ. ευρώ στις 13:54 μ.μ..

Αναλυτές και ντίλερς περίμεναν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για την διαμόρφωση της δανειακής σύμβασης με το πανευρωπαικό μηχανισμό σταθερότητας (ESM) και το 3ο μνημόνιο. Η ελληνική πλευρά πιστεύει ότι το τελικό κείμενο θα έχει συμφωνηθεί μέχρι την Τρίτη ώστε να πάει προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο το επόμενο διάστημα.

Η μετοχή της Tράπεζας Πειραιώς κέρδιζε 7,64% στα 0,155 ευρώ, της Eurobank ήταν πάνω 5,36% στα 0,059 ευρώ και της Εθνικής ήταν πάνω 1,70% σκαρφαλώνοντας στα 0,597 ευρώ. Ισχυρά κέρδη 3,28% για την μετοχή της Alpha Bank που ανερχόταν στα 0,126 ευρώ. Η μετοχή της Attica Bank κέρδιζε 17,14% φθάνοντας τα 0,041 ευρώ.

Ο τραπεζικός κλάδος υπέστη μεγάλες απώλειες, άνω του 50%, την προηγούμενη εβδομάδα. Ηταν η πρώτη εβδομάδα διαπραγμάτευσης μετά από 5 εβδομάδες αργίας λόγω των capital controls.

Απο τις υπόλοιπες, μη τραπεζικές μετοχές, ξεχώριζε η μετοχή του ΟΤΕ με κέρδη 4,56%, της ΕΥΔΑΠ με κέρδη 1,50%, της Βιοχάλκο με άνοδο 3% και της ΔΕΗ με κέρδη 5,23%, ο ΟΠΑΠ 4,11% και η ΕΧΑΕ 2,44% στα 4,61 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό Χρηματιστήριο συνεχίζει να επιβάλλει περιορισμούς στις συναλλαγές των εγχώριων επενδυτών. Οι ξένοι επενδυτές δεν υπόκειται σε περιορισμούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος