Ανοδος 2,97% στο Χρηματιστήριο Αθηνών στον απόηχο του Eurogroup

Η αισιοδοξία ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές θα καταλήξουν σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εκταμίευση της δόσης στη τακτική συνάντηση του Eurogroup στις 24 Μαίου έδινε ώθηση στις μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη με λοκομοτίβα τις τράπεζες.

O Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών ήταν πάνω σε ποσοστό 2,97% στις 627,96 μονάδες με τον συναλλακτικό τζίρο να διαμορφώνεται σε σχετικά υψηλά επίπεδα, κοντά στα 90 εκ. ευρώ.

Αναλυτές ανέφεραν ότι το ράλι θα μπορούσε να έχει συνέχεια λόγω της ευφορίας που δημιουργεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και οι φθηνές αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών, τόνιζαν.

Οι τραπεζικές μετοχές αναμένεται να οδηγήσουν μια ενδεχόμενη κούρσα καθώς θα είναι οι μεγάλες ωφελημένες από την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων και την πιθανή απόφαση της ΕΚΤ να αποδέχεται πλέον ελληνικά χρεόγραφα ως εγγύηση για την παροχή φθηνής χρηματοδότησης στις ελληνικές τράπεζες.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρούσε στο 7,71% την Τρίτη από 8,33% την Δευτέρα ενώ ακόμη μεγαλύτερη ήταν η απόδοση του 2ετούς ελληνικού ομολόγου στο 8,17% από 9,4%.

Η μετοχή της Alpha Bank κέρδιζε 5,53% στα 2,29 ευρώ και της Εθνικής 4,76% στα 0,308 ευρώ. Η μετοχή της Eurobank κατέγραφε την μεγαλύτερη άνοδο με 11,09% στα 0,972 ευρώ και της Τράπεζας Πειραιώς 5,82% στα 0,291 ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος